Limba română, întrebare adresată de galanbogdan68, 8 ani în urmă

Realizează un text descriptiv de 15-20 de rânduri în care să folosești 3 cuvinte din familia lexicală a cuvântului pădure (răspunsurile aiurea vor primi raport ) (dau multe puncte )​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mbc220861
1

Răspuns:

Explicație:

Era o zi frumoasa de vara. Am plecat cu familia intr-o drumetie la munte, in Apuseni. La poalele muntelui era o padurice cu arbori tineri. Am aflat ca voluntarii, impreuna cu padurarii, au ajutat la impadurirea acelei zone a muntelui.

Pe masura ce am urcat, padurea a devenit mai batrana, copacii erau mai mai grosi la trunchi. Tata ne-a explicat ca zona proaspat impadurita de la poalele muntelui va deveni zona de padure batrana peste cateva zeci de ani. Copacii au nevoie de mult timp ca sa devina maturi, de aceea nu este recomandata despadurirea.

Am ajuns si pe versantul estic al muntelui, unde nu mai era niciun copac, in schimb erau multe cioturi, unele dintre ele fiind putrezite. Parintii ne-au spus ca acolo au fost copaci foarte batrani  si se va face o reimpadurire, atunci cand vor fi suficienti puieti si suficienti voluntari. Am inteles de ce la scoala am invatat la biologie cum se planteaza un copac. Cand vor mai fi actiuni de impadurire, voi participa si eu. In aceasta excursie am facut miscare in aer liber, am admirat peisaje montane si am aflat lucruri noi despre paduri.                            

Alte întrebări interesante