Limba română, întrebare adresată de flaskfan, 8 ani în urmă

Realizeaza un text narativ,de cel putin 150 de cuvinte,in care sa prezinti,la pers 1,o intamplare care se incheie cu un proverb.In compunere trebuie sa apara si o secventa descriptiva pe care o vei pune in paranteze.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
2

Răspuns:

Sa compunem!

MIhai, prietene, stii ca acum cateva zile am avut un mic incident in parc cu un baiat mai mare dect noi, care ne sicana atunci cand voiam sa ne jucam cu  mingea de football. Hai sa iti spun ce s-a intamplat astazi!

Stateam impreuna cu Livia, Flori si Radu pe banca in acelasi parc in care, iesim ori de cate ori avem timp liber si ne uitam la un videoclip nou al lui Maluma ( stii ca Flori este indragostita de el)!

In timp ce priveam noi linistiti, a venit acest baiat si s-a apropiat de noi, zicand:

- Ce faceti tatarilor, va dati in stamba ca aveti telefoane de ultima geberatie? Ia, da sa vad la ce va uitat, repejori!

Si nici una, nici doua, a incercat sa ii ia telefonul din mana lui Radu. Ne-a cam luat prin surpindere actiunea lui si am incercat politicos sa il afcem sa inteleaga ca nu are dreptul si nu este civilizat sa vorbeasca si sa faca asa ceva. Ti-ai gasit! O tinea una si buna ca el are dreptul sa faca orice, fiindca este "smecher"!

Intrasem putin in panica fiindca nu prea era prea multa lume in parc, mai mult persoane trecute de o anumita varsta, in care nu ne puteam pune gandul la ajutor.

Surprinzator,  din spatele lui,  a venit un domn  inalt, bine facut, carunt, imbracat sport care avea in lesa un rotwailler cu botnita pusa. Vazand ca gluma se ingroasa,  domnul l-a luat putin de  umeri si l-a strans "prieteneste" spunandu-i:

-Bobi, de ce strici tu linistea acestor copii? Ti-au gresit cu ceva? Ia, hai sa vorbim  putin ca doi "smecheri"!

In scunda doi, baiatul cel vorbaret a tacut, facandu-se mic, mic si a cerut imediat scuze!!!! ( ulterior am aflat ca acel domn era chiat tatal lui, care ii cunostea  bine firea)

Deci, ce tie nu-ti place altuia nu-i face!

Explicație:


Komisarul: Sa-ti fie de folos!
hhuuhh: M-ai ajutat si pe mine, multumesc !
Komisarul: Imi pare bine ca va pot fi e folos!
Alte întrebări interesante