Limba română, întrebare adresată de stelista, 9 ani în urmă

Realizeza in 20 de randuri o descriere stintifiica si una literara a unui copac repede va rog
dau 90 de puncte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de BieaDaria
67
Descriere literara: ,,Copacul de smarald'' Intr-o padure de la marginea unui sat se afla un copac fermecat.Frunzele lui sunt ca de smarald,tulpina acestuia este inalta,iar primavara copacul este plin de mici diamante,toamna are si rubine.Acesta este copacul magic. Descriere stiintifica: ''Copacul,, Arborele sau copacul în botanică este o plantă perenă, multianuală cu un trunchi lemnos evident cu ramuri dezvoltate ce prezintă frunze, flori, din care se dezvoltă fructe și rădăcini ce au forme diferite după specie. Ramurile cresc în grosime și lungime anual prin mugurii terminali. Spre deosebire de arbust arborele are un trunchi lemnos puternic mai gros și înalt ca arbustul (peste 7 metri înălțime), ramurile copacului alcătuind o coroană. Arborii grupați mai mulți la un loc pot forma sub influența factorilor de mediu unul din cele mai complexe ecosisteme terestre - pădurea, ecosistem ce este capabil să asigure condiții optime de viață pentru alte numeroase plante, dar și viețuitoare.

BieaDaria: Mediul de viață se caracterizează prin diferiți factori naturali. Cei lipsiți de viață se numesc factori abiotici, iar viețuitoarele sau produșii acestora se numesc factori biotici. Comunitatea de populații (plante, animale, microorganisme) caracteristice unui biotop aflate în relații interspecifice se numește metamorfoza. Unitatea structurală și funcțională care se stabilește între un biotop și o biocenoză constituie un ecosistem.
BieaDaria: Perena- Care trăiește și rodește mai mulți ani de-a rândul, având o rădăcină persistentă din care se dezvoltă în fiecare primăvară o nouă tulpină; vivace. ♦ Fig. Care are caracter stabil, care durează mult timp; durabil. – Din lat. perennis, fr. pérenne.
stelista: mai este ?
BieaDaria: Gata
stelista: ms mult
BieaDaria: Mai e ceva?
stelista: nu
stelista: e mai mult de 20 de randuri sa sti
BieaDaria: Mai scoti niste propozitii
BieaDaria: Sau scri mai mic
Alte întrebări interesante