Biologie, întrebare adresată de anonim98, 9 ani în urmă

Receptorii pentru rece sunt terminatii nervoase libere sau incapsulate? La raspunsuri am ambele variante. Se refera la terminatiile nervoase libere din epiderm si la corpusculii Krause din derm (incapsulati)?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de daianaverdes
6
Eu as zice ca sunt terminatii nervoase libere pentru ca daca sunt stimulati excesiv pot sa provoace durere. Receptorii pentru durere pot fi de 3 categorii: mecanici, TERMICI si chimici. Terminatiile incapsulate sunt cele pentru sensibilitate tactila - corpusculii Vater-Pacini.

daianaverdes: Si am uitat sa precizez ca in epiderm nu ai receptori termici, ai doar TNL si discuri Merkel. Receptorii termici ii gasesti in derm ( Krause, Ruffini) si in hipoderm (doar Ruffini)
Răspuns de lilo123
12
Da , exact. Ei precizează că receptorii termici sunt terminații nervoase libere distribuite printre celulele epidermului însă sunt și încapsulați pentru că corpusculii Krause din derm care deservesc sensibilitatea tactilă sunt considerați și receptori pentru rece cum și Ruffini sunt pentru cald. Deci ,dacă nu specifică la întrebare de unde sunt receptorii(epiderm sau derm) , atunci ambele variante sunt corecte.
Alte întrebări interesante