Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

REDACTAI O COMPUNERE DESPRE IARNA

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
3
Iarna
Iarna este minunata deoarece copii fac oameni de zapada , bulgari de zapada , ne saniem si schiem . Iar parinti nostri numai bine stau la o cafea afara , in timp de noi copii ne jucam , alti parinti se joaca in zapada cu corii lor . Intr-o am mers cu prietena mea cea mai buna la sanius , cand deodata am incepute saaruncam cu bulgari una in alta .
Iarna este minunata !!
Sper ca te-am ajutat !

Utilizator anonim: sa stii ca e buna si a mea
malina34: da
malina34: scuze am trimis din gresala vroiam sa-i comentez ei,lui
Răspuns de Vic04usea
0
Iarna a devenit pentru mine o vreme a visarilor, a linsitii si a melancoliei sufletesti. Culoarea imaculata a zapezii, ce invaluie peisajul iernatic intr-o fantastica mantie, ma duce in lumea basmelor, unde luna e regina unei vaste imaparatii inghetate, copacii sant cavaleri ai gerului, iar fulgii- vestitorii bucuriei. Sufletul meu ingandurat si inghetat de gerurile iernatice, sta la fel de linistit si tacut ca natura, in fata focului palapaitor din soba. Basmele iernii ma duc la marginea amintirilor. Dansul lin al fulgilor reda o nota de viata in aceasta alba si statica lume.
Afara, fulgii imi cad pe gene, prind cativa in palme, si le trec cu privirea. Cata maiestrie! De parca un sculptor iscusit a format un asemenea unic uzor la fulg. Gerul imi rumena obrajii. Pe cararea ninsa se lasa urme adanci de la pasii mei. Padurea adormita sub greutatea zapezii pare un castel de cristal. Troinele imaculate se aseamana cu niste ziduri tainice, iar coroanele copacilor invaluite in zapada - un acoperis de sticla. Inspir aerul iernatic proaspat si rece. Doresc ca aceasta clipa feerica sa nu se termine niciodata. Iarna m-a vrajit...
Alte întrebări interesante