Limba română, întrebare adresată de SaFugDeGarda, 9 ani în urmă

Redactati in 150-250 de cuvinte, o naratiune in care sa prezentati o intamplare reala sau imaginara petrecuta intr-o biblioteca.
In compunerea voastra, trebuie:
-Sa relatati o intamplare respectand succesiunea logica a evenimentelor
-Sa precizati doua elemente ale contextului spatio-termporal
-Sa aveti un continuta adecvat cerintei
-Sa respectati precizarea referitoare la numarul de cuvinte.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
267
Am asteptat cu foarte multa emotie ziua in care am intrat pentru prima data in biblioteca veche a manastirii. Era un loc straniu si captivant in acelasi timp.Zeci de mii de carti, poate chiar milioane zaceau prafuite pe rafturile din lemn de fag , insiruite acolo cu multa minutiozitate de un batranel scund cu camifalca neagra si barba cenusie. M-a privit sec, s-a uitat la ceas si a m-a abandonat acolo ingaimand cuvinte pe care mai tarziu aveam sa le inteleg: " Hm, e cam tarziu , cam tarziu pentru o asemenea vizita". M-am uitat mirat la ceas.Era ora 12. 30 ,trecut de miezul noptii. Nici nu bagasem de seama ca vizita mea acolo era atat de tarzie.
Am ramas singur, invadat de o curiozitate de nedescris. Paseam rar si apasat printre rafturile vechi, cercetand fiecare coperta si incercand sa gasesc manuscrise vechi din istoria manastirii.
Un sunet angelic razbatea surd prin peretii din spatele bibliotecii.Camera in care ma aflam era imensa si cu greutate puteam ajunge pana acolo.Am ignorat pentru moment  acel "ceva" care spargea linistea aceea mormantala insa. O voce melodioasa se apropia din ce in ce mai mult de mine. Parea venita din alte lumi ,era ceva minunat si inspaimantator in acelasi timp. M-am  ascuns in spatele unui birou masiv ticsit de carti si am asteptat sa vad ce se intampla. Urechile mele erau patrunse de o muzicalitate divina. Treptat un inger cu candela aprinsa a patruns in incapere si s-a plimbat  prin biblioteca galsuind pslami intr-o limba necunoscuta. Eram inmarmurit. Nu stiu cat a durat ,parea ca sunt acolo de o vesnicie.
Batranul bibliotecar a aparut brusc in usa chemandu-ma: ''Ai vazut ce era de vazut, acum haide! "
Am incercat sa-l intreb ce a fost , ce a insemnat toata scena aceea desprinsa dintr- lume total necunoscuta mie, dar tacerea lui mi-a dat raspunsul asteptat.
Aceasta intamplare avea sa  ramana in constiinta mea pentru totdeauna.

SaFugDeGarda: Iti multumesc foarte mult, e minunata!
Răspuns de aurelcraciun59
44
                                   In pauza mare unei zilei de miercuri m-am hotarat sa merg împreuna cu colega mea la biblioteca pentru prima data la biblioteca scolii. M-am nascut si am crescut pe langa bibloteca parintilor dar auzisem si pe altii ca merg asa ca îmi starnise si mie curiozitatea de a merge si de a vedea cum arata aceasta biblioteca. Ajunsi acolo m-a impresionat din prima linistea desi acolo erau poate zeci de copii dar toti vorbeau în soapta si se miscau cu grija sa nu deranjeze pe nimeni. Stiam ce carte vroiam sa iau asa ca am început cautatul ei printre rafturile numeroase si pline de carti. În drumul meu spre aceasta carte am auzit deodata:
             - De ce nu te opresti la mine sa ma citesti?
Nu stiam cine vorbeste dar dupa cateva clipe de nedumerire am observat o carte m-ai jerpelita care si-a deschis filele în fata mea.
             -Dar tu cine esti ? De unde ma cunosti? am întrebat eu.
             -În lunga mea viata de biblioteca am cunoscut multi copii ,iar tu îmi inspiri increderea ca îti place lectura.
             - Asa este îmi place sa citesc anumite carti nu toate.
             - De cele care te duc pe taramul imaginatiei ce crezi?
            -Din acestea nu am citit fiindca nu prea îmi plac!
            - Da ! Ce zici de cartile lui Jules Vernes?
            - De ce sunt interesante?
            - Din paginile cartilor afli multe lucruri despre geografie,biologie  
iar aventura sta la loc de cinste.
               -Bine m-ai convins si vei vi prima mea carte citita din biblioteca scolii
              Am luat cartea si am plecat fericita si nerabdatoare sa o citesc.
Alte întrebări interesante