Limba română, întrebare adresată de Puma11, 9 ani în urmă

Redactati in scris o compunere libera in care sa folositi 5 comparati si 5 enumerati (orice compunere) Va rog ajutatima ! Dau coroana !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iulea83
1

A sosit toamna, cu alaiul ei de frunze multicolore, imprastiindu-le in intreaga natura. Craiasa Toamnei a venit pe meleagurile noastre, punand stapanire peste intreg orașul. Ea este magică, are o rochie țesută cu aur, și o coroniță formată din fructe si flori de toamnă, făcând-o astfel specială!
În atmosfera, dansează frunzele ruginii, iar apoi cad lin pe pamântul umed, alcătuind un covor moale și multicolor. Printre crengile copacilor triști, adie vântul. Păsărelele care vara ne încântau cu trilurile lor vesele, în această zi de toamnă, ne părăsesc și ne promit ca se vor intoarce inapoi. Florile de toamnă împrăștie un parfum imbietor în natură. 
Toamna este un anotimp bogat, oferindu ne fructe delicioase si flori minunate. In opinia mea, niciun anotimp nu este la fel de frumos ca toamna. 
Este o atmosferă magică,  am impresia ca am ajuns intr-un colțisor de rai. Natura este schimbată într-o mantie frumoasă, și totul pare să fie cules dintr-un basm.!

Atât ți-am putut scrie într-un timp atât de scurt. O mai poți dezvolta, în caz nu îți place ceva . Eu ți-am dat o mică idee, și sper să te ajute. Succes la școală și la note bune ! :)

Puma11: dar care sunt comparatile
Puma11: nu are enumeratii
iulea83: trebuie sa compare toamna cum e aurie cu rochie tesuta cu aur acestea sunt comparatiile
Puma11: Enumeratii
Alte întrebări interesante