Limba română, întrebare adresată de alessiaradu395, 9 ani în urmă

Redactati o compunere cu sfarsitul:
Asa a invatat Matei ce inseamna prietenia.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AndreeaTrofin14
4
Era o zi frumoasa de vara . Impreuna cu prietenii mei stateam in fata blocului .In timp ce se jucau Matei s-a enervat si a inceput sa dea in copii. Matei cum era verisorul meu .. m-am dus sa incerc sa-i despart . Se bateau rau de tot ... , atunci eu le-am spus la toti sa se impace pentru ca nu este frumos si copiii ar trebui sa se joace frumos si cuminti , nu cu batai . Le-am spsu la toti ca prietenii adevarati nu ar trebui sa se bata ci ar trebui sa se ajute unul pe altul si la bine si la greu , el se cunoaste la nevoie . Atunci ei si-au cerut scuze unul altuia si Matei a spus ca i pare rau pentru ce sa intamplat si ca nu mai vrea sa se certe cu ei ci sa se impace foarte bine . 
Asa a invata Matei ce inseamna prietenia ! 
Sper ca te-am ajutat . Nu prea am avut idei ! 
Răspuns de miruna221
9
                                     PRIETENIA
 
  Intr-o zi de vara, cat timp era la bunici, Matei a primit o invitatie la joaca de la un baiat mai mic decat el , vecin cu bunicii baiatului. Matei se gandea:,,Cum sa merg eu sa ma joc cu el? Eu sunt mai mare! Ma joc alte jocuri! Am sa ii spun ca nu ma duc la joaca alaturi de el."
  Baietasul mai mic s-a intors suparat acasa. Alex -caci asa il chema- il pandea pe Matei de pe geam. Matei statea intins pe o patura la soare si manca prajitura cu mere proaspat scoasa din cuptor. Atunci, motanul bunicilor a furat prajitura chiar de sub ochii copilului.
  Alex s-a grabit spre frigider din care a scos o farfurioara cu placinte. A alergat spre curtea bunicilor lui Matei cu farfurioara in mana.
   -Uite, ti-am adus placinte! sa ai pofta buna!
  Matei a luat neincrezator o placinta si a rostit incet ,,Multumesc". Alex il privea cu ochi mari .
   - Ti le dau pe toate! vreau  ca prietenul meu sa fie satul cand ne vom juca!
  ,,Prietenul? Ne vom juca?...Poate ar trebui sa-i mai dau o sansa" se gandea matei
   -Bine , acum putem sa mergem sa ne jucam.
  Asa a invatat Matei ce inseamna prietenia

Alte întrebări interesante