Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

redactati o compunere cu titlul intre ghilimele craciunul bucuria si speranta respectand etapele elaborari unei compuneri si asezarile in pagina


dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
2
                                    "Craciunul bucuria si speranta"

  
Crăciunul este o sărbătoare specială din an, încărcată de numeroase tradiții și obiceiuri, pe care oamenii încă le păstrează cu mult drag, răspândindu-le următoarelor generații.
   Acum trei ani am fost la unchiul meu în Brașov, unde am petrecut un Crăciun deosebit, mai ales datorită unei întâmplări care m-a marcat și m-a învățat ce înseamnă această sărbătoare. Ne plimbam prin oraș, în căutare de cadouri și eram foarte încântați. În fiecare an, ne oferim câte un cadou simbolic în ziua de Crăciun, după ce le deschidem pe cele de la Moș Crăciun. Mergeam fericiți, când dintr-o dată, am zărit pe o băncuță un tânăr plângând. Părinții mei l-au întrebat ce a pățit, iar acesta cu greu le-a spus că și-a pierdut casa într-un incediu exclamând:
-Am pierdut tot! 
Adulții au vorbit câteva momente cu tânărul apoi i-au spus să vină cu noi, pentru că este Ajunul Crăciunului și nu poate rămâne în frig. Tânărul a acceptat cu zâmbetul pe buze, fiind nespus de fericit că cineva i-a acordat atenție și i-a ascultat oful. S-a uitat cu ochi senini la noi și ne-a spus cu o sinceritate copleșitoare:
-Voi mi-ați redat speranța și bucuria pe care o pierdusem!
  Acel Crăciun va rămâne întotdeauna în amintirea mea, iar exemplul dat de adulții din familia mea m-a impresionat și am învățat că cea mai mare bucurie pe care poți să i-o faci unui om aflat în necaz este să-i oferi speranță și ajutor. 
Alte întrebări interesante