Limba română, întrebare adresată de Antoantonyo17, 9 ani în urmă

Redactati o compunere de 10-15 randuri cu titlul"muzica versus droguri"


misantrophic: nu știu ce fel de compunere voiai, eu am făcut-o reflexiv-opinie personală

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MariaValentina259
3
 Muzica este cel mai puternic drog. Ea are puterea de a te duce exact acolo unde vrei tu sa ajungi. Iti impune o stare de ebrietate, de linisteste. Te ajuta sa te desprinzi de lumea cotodiana pentru a ajunge in lumea ta. Iti limpezeste mintea. Te ajuta sa vezi lumea cu alti ochi. Toate astea fara sa iti faca rau.
 Drogurile iti impun anumite stari de falsa euforie, de fals extaz, care trec dupa ce se termina efectul drogului, aparand in schimb stari de nervositate, dureri de cap, ameteli, voma etc. Pe langa "efectele adverse" ce apara dupa ce drogul isi termina efectul, acesta iti provoaca dependent dar iti distruge si sistemul nervos.

MariaValentina259: Scrie si tu putin mai labartat ca sa fie macar de 10 randuri
MariaValentina259: :)))
Antoantonyo17: Ms mult
misantrophic: weed is good tho :))))))
Răspuns de misantrophic
4
Basul melodiei îmi înecau urechile în plăcere privată, ochii închiși priveau abisul întunericului. Degetele îmi pipăiau firul căștilor, necontenit răsucindu-le și fixându-le mai bine în urechi.
Un țipăt ascuțit, astupat de perna în care îmi ascund fustrările și de muzica ce îneacă orice gând, îmi părăsește buzele. Eram nervoasă, supărată și cât se poate de furioasă. Muzica ma calmează, fie că eu o produc sau ascult melodiile altora.

De ce sunt într-un așa hal?

imaginează-ți asta: cel mai bun prieten al tău este acum la o petrecere în care s-a dus să uite. Ce? Totul. Cum? Fotografia ce urla în întuneric prin luminozitatea sa îmi explica exact cum: el, scoțând un fum mult prea dens pentru a fi considerat un simplu fum de țigară. El, cu sticle de alcool ce îl înconjurau inconștient, el, ca de obicei, uitând că drogurile nu îți dau răspunsul, ci doar te fac să uiți întrebarea. El, alegând o fericire falsă, temporară în loc de discutarea adevărului. El, pradă adicției sale.

Eu, plângând după el, o cauză pierdută. Dar cine e cauza pierdută? El, care își uită problemele cu o substituție efemeră a fericirii sau eu, care îmi înec amarurile în versuri ale altora, căutând metafore ascunse, dar niciodată soluții evidnete?

În realitate, ce e mai bun, muzica sau drogurile, dacă ambele au același efect?

misantrophic: care poate și care crede că merit, să îmi dea coroană că am nevoie
Antoantonyo17: Voiam sa fie un gen de eseu nu o opinie personala
Antoantonyo17: Dar ms
misantrophic: opinia personala suna alfel :)))))))
Alte întrebări interesante