Limba română, întrebare adresată de Pingu51, 8 ani în urmă

Redactați o compunere de 10-15 rânduri în care să va imaginați un final al operei D-l Goe de Ion Luca Caragiale. FINAL NU CONTINUARE!!! Să fie făcută de un as, geniu sau moderator. 56puncte vă rog mult!!


Pingu51: va rog să ma ajutați

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de JolieJulie
31
Dupa cum stim,finalul schitei "D-l Goe" e unul bun pentru protagonistul Goe  deoarece mam mare,tanti Mita si mamitica il consoleaza pe acesta,de parca nu ar fi facut nimic rau.
Dar sa ne imaginam un alt final,mai putin placut pentru neastamparatul Goe.
  
     Atunci cand Goe trage semnalul de alarma,mecanicul vine sa verifice din ce loc a fost rupta ata plumbuita.Descopera ca semnalul a fost tras din dreptul vagonului in care se afla Doe,cel care si-a pierdut palaria.
  * Vazand cele trei cucoane ca Goe este un neastamparat,decid sa-l invete minte pe baiat si sa-i arate ca aroganta se pedepseste.Asadar,marturisesc ca Goe,puisorul lor,a tras semnalul de alarma.
     Imediat ce coboara din tren,sunt intampinate de mecanicul trenului,care le spune ca vor avea de platit pagubele facute.In acel moment,mecanicul este anuntat ca ajutorul sau nu il poate insoti la intoarcere.Auzind acestea,cele trei cucoane se gandesc cum ar putea sa-l faca pe Goe sa-si invete lectia.Dupa ceva timp,mamitei ii vine o idee:
   -Ce-ar fi sa mergem noi linistite,sa ne bucuram de Bucurestiul elegant si sa-l lasam pe Goe sa plece inapoi cu trenul ?
   -Ca bine zici!spune mam mare.Ce ziceti domnule,e bun baiatul ca sa-l luati la intoarcere?Va ajuta cu orice ii cereti,e copil cuminte,va asiguram.
   -Am vazut eu,mie-mi spuneti ?E cel mai nazdravan copil,Goe.Dar daca ma gandesc,nu strica o companie la intoarcere.
    -Sa intelegem ca o sa-l luati.Atunci nu mai are rost sa platim orice pagube,vi l-am dat pe Goe,sa stiti ca e o comoara de copil!
     Zicand asta,cele trei cucoane ia birja si pornesc in oras.Goe avea sa ia drumul inapoi,satul si el de Bucurestiul plictisitor.

Alte întrebări interesante