Limba română, întrebare adresată de andreigrosu07, 8 ani în urmă

Redactati o compunere de 10 randuri in care să prezentati o intamplare in care ati dat dovada de generozitate

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iulianamedeea
7

Era o zi innorata. Ma intorceam acasa de la scoala cand a inceput sa bata un vant cumplit. Nu mult timp si a inceput o ploaie torentiala. Din fericire, aveam la mine o umbrela care m a aparat cu succes de picurii imensi de apa ce cadeau rasunator din cer.

Pe cand asteptam la semafor, langa mine a aparut o batranica simpatica. Uitandu ma mai atent, am observat ca batrana avea pelerina rupta. o mare parte din aceasta era desprinsa si nu o putea apara de ploaie. M am oferit sa o protejez sub umbrela mea. A acceptat bucuroasa zicandu mi ca hainele i s au udat sub pelerina rupta. A spus ca mai are destul de mers pana acasa. Mi s a facut mila de ea. Fiind batrana, orice raceala banala provocata de o ploaie rece cum a fost aceea, o putea rapune.

M am uitat zambind si i am intins manerul umbrelei. I am spus ca o poate pastra caci eu nu mai am mult pana acasa. Mi a multumit pentru gestul frumos si pentru ca am aparat o de ploaie.

Nu a fost un lucru maret, dar mi a facut ziua mai buna. Am ajutat pe cineva care avea nevoie si asta m a facut sa ma simt mai bine, mai impacat cu propria persoana.

sper ca te am ajutat, spor la scris


andreigrosu07: Ms
Alte întrebări interesante