Limba română, întrebare adresată de gabicretu15p4phq9, 8 ani în urmă

Redactati o compunere de 12-15 randuri in care sa povestesti o intamplare petrecuta la munte/mare.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de carlota248823297469
0

Mica aventura

Era o zii frumoasă de vara in care stateam imprecuna cu cativa prieteni pe marginea unui rau de muntesi admiram apa involburata si crestetele inalte,care mai aveau pe ici-colo pete de zapada.

Soarele incalzea ușor cu puterea unui fac de iulie,dar pe cer,dintr-o data au inceput sa apară câțiva nori destul de negri.

Am decis sa plecam sper casa,asa ca si-a strans rucsacul si ce mai avea cu el.Fara sa ne dam seama,o fata din grupul nostru s-a dus sa ia ceva de langa rău si din greșeală, i-a alunecat piciorul si a cazut exact unde apa se involbura mai tare.Am auzit-o strigandu-ne sa o ajutăm deoarece nu știa sa înoate. Era foarte panicată si tremura de frig si spaima.Am ajuns la ea cat am putut de repede si impreuna cu un baiat ca vazuse si el ce se intamplase,am scos-o le mal.

Din fericire totul a fost mai mult o sperietura groaznică, prietena noastra nu patise nimic,dar s-a speriat cand a vazut ca apa curge cu putere si i-a fost teama ca zgomotul puternic al acesteia sa nu-i acopere vocea si sa nu o auzim.A fost momentul in care am realizat ce se putea intampla daca nu interveneam repede,iar aceasta pot spune ca m-a maturizat,gandesc altfel acum.

Sper ca te-am ajutat!


gabicretu15p4phq9: Iti multumesc
Răspuns de mariagogu112gmailcom
1

la munte

într-o zi caldă de vară mama și cu tatăl meu au hotărât să mergem la munte, in momentul acela eram așa de bucuros încât nu știam că sa fac, mama mă pusese sa fac bagajele pentru că plecam in 2 ore, acele doua ore pentru mine ai trecut că în 2 minute numa pusesem o muzica și îmi făcusem imediat bagajul și numai vedeai că sunt și în mașină. după ce au tecut alea doua ore mama și tatăl meu au zis sa merg în mașină că vin imediat și ei, așteptasem eu voi 2-3 minute și au venit și ei. Eram foarte bucuros că mergeam la munte, după ce esiam din oraș tatăl meu zisese sa oprim undeva sa pom de mâncare așa și facut,

am luat de mâncare si eram din nou în mașină acuma eu eram destul de obosit și așa că am dormit în timp ce tatăl meu și mama erau atenți la drum. A doua zi perla 9-10 mă trezisem si eu, mama zicea că imediat ajungem dar călătoria durase deja încă doua ore. Într-un final ajunsesem și noi, soarele avea se vedea chiar și dacă era ora 15:00, zici că ningea dar era doar picaturile de apa care ziceau că vine ploaie, după o ora ajunsesem și noi în vârful muntelui ne-am dat jos din mașină, deși era frig am stat și ne-am uitat peisajul frumos pe care îl văzusem, nu a durat mult că am mers sa ne cazam undeva casa stăm o săptămână.Ei bine nu pot sa zic că a fost urat dar vântul și ploaia zilnica era urâtă nu am putut explora mlte din cauza frigului, dar în rest totul era foarte frumos mă car apucasem sa fac câteva poze. Cam asta a fost și excursia mea la munte.


gabicretu15p4phq9: Multumesc! Imi place.
mariagogu112gmailcom: n-ai pentru ce nu degeaba la română pe compuneri am zece :))
gabicretu15p4phq9: =)
carlota248823297469: mariagogu112gmailcom te poti abona la mine,pls??
Alte întrebări interesante