Limba română, întrebare adresată de anaalexandra044, 8 ani în urmă

Redactati o compunere de 150-200 cuvinte, în care sa prezinți doua particularități/trăsături ale textului narativ în versuri, valorificând textul suport. În compunerea ta vei avea în vedere:

1) Sa precizezi doua trăsături ale textului narativ literal în versuri;

2) Sa justifici aceste trăsături pe baza textului suport/valorificând secvente din text;

3) Sa existe un echilibru între părțile compuneri (introducere, cuprins, încheiere);

4) Sa respecți cerința;

5) Sa te încadrezi în limita de spațiu.

Va rog ajutați-mă ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
5

Răspuns:Textul narativ în versuri este o formă de literatură care combină elemente ale poeziei și ale prozei. Acest tip de text prezintă o poveste în versuri, folosind ritm, rima și alte caracteristici ale poeziei pentru a crea o atmosferă artistică și a transmite mesajul.

Unul dintre trăsăturile caracteristice ale textului narativ în versuri este utilizarea imaginilor puternice și a metaforelor. Autorul folosește cuvinte și expresii sugestive pentru a crea o imagine clară în mintea cititorului. De exemplu, dacă povestea descrie un peisaj de iarnă, autorul poate folosi metafore precum "cerul încrustat cu diamante" sau "pământul învelit în mătase albă" pentru a descrie strălucirea și frumusețea peisajului.

O altă trăsătură a textului narativ în versuri este utilizarea ritmului și a rimei pentru a crea o atmosferă muzicală. Ritmul poeziei se obține prin alternarea rândurilor cu număr diferit de silabe, iar rima se realizează prin repetarea acelorași sunete la sfârșitul rândurilor. De exemplu, într-un text narativ în versuri despre o zi de vară, rândurile ar putea fi alcătuite astfel: "Să simți căldura soarelui pe piele / Să-ți aduci aminte de copilăria ta / Să te bucuri de fiecare clipă / În această zi perfectă de vară". Ritmul și rima creează un efect muzical care captează atenția cititorului și îi oferă o experiență de lectură memorabilă.

În concluzie, textul narativ în versuri este o formă de literatură care se distinge prin utilizarea imaginilor puternice și a metaforelor, precum și prin ritmul și rima care creează o atmosferă muzicală. Aceste trăsături fac ca acest tip de text să fie atractiv și memorabil pentru cititori.

Explicație:


anaalexandra044: mersi mult de tot, o sa îți dau coroană când îmi apare
Utilizator anonim: cu mare plăcere!
Alte întrebări interesante