Limba română, întrebare adresată de steafanutcucu1, 8 ani în urmă

Redactati o compunere de 20 25 de randuri cu titlul Bibleoteca nu este inchisoarea cartilor

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MimiSpecialista2000
0
Biblioteca nu e închisoarea cărților
Multe făpturi cred că biblioteca e închisoarea cărților,dar,eu nu cred că este așa.Biblioteca este casa cărților și bucuria școlarilor ce vor să învețe lucruri noi și interesante.De ce să nu ne bucurăm când citim niște cărți?Ei bine acum vom descoperi împreună de ce e bine să te bucuri când citești cărți și multe alte lucruri interesante despre cărți.
Pentru început vreau să vă prezint două personaje de clasă a lV-a:Matei și Alexandra.Sunt copii atotștiutori,jucăuși și la modă...Acești doi copii merg în fiecare zi la bibliotecă și citesc.
Într-una din zile Alexandra sări ca arsă de pe scaun.Vorbea cu Matei despre bibliotecă,iar Matei spuse că biblioteca este închisoarea cărților,din acest motiv Alexandra sări ca arsă:
-Matei!Cum să zici asta?!Biblioteca este ca o casă pentru cărți,și nu închisoare pentru ele!
-Ei bine eu asta cred!!
-Bine!O iau pe bucățele:,,Biblioteca este casa cărților,cum avem și noi casa în care trăim zi cu zi și noapte de noapte!În bibliotecă cărțile sunt îngrijite cum ne îngrijește pe noi mama și sunt reciclate ca să aibă o viață nouă "Închisoare înseamnă alt ceva:Cărți neîngrijite,prăfuite,rupte!
-După cât de frumos îmi spui am înțeles,dar ce folos au cărțile?
-Dragă Matei,cărțile au folos în lectură,în cultură și,mai ales în școli.Carțile ne învață multe îndreptări gramaticale,multe limbi străine și informații științifice, etc.
-Îți multumesc pentru informații ,Alexandra!
-Cu plăcere, Matei!
-Haide la florărie să lom flori înfășurate în ziar!Mi-ai explicat clar și acum sun pasionat de cărți și m-am gândit să îi împărtășesc și mamei!
-O idee grozavă,Matei!Lom trandafiri!
Și așa v-am spus po


MimiSpecialista2000: vestea despre carti si a celor doi copii.
Alte întrebări interesante