Limba română, întrebare adresată de bibiofficial80, 7 ani în urmă

Redactati o compunere de 20-25 de rânduri în care să vă imaginați o legendă despre apariția unei constelații.
Repede Dau coroană și 100 de puncte ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de user0987657
1
Exista odata, in timpuri stravechi, un tanar razboinic numit Orion. El era cunoscut in intreaga regiune pentru curajul si vitejia sa in lupte. Insa, el era si foarte mandru si considera ca nu exista nici un adversar care sa-l poata invinge.

Intr-o zi, el s-a intalnit cu o frumoasa zana, numita Aurora, care i-a aratat cat de putin stie despre adevarata putere. Orion a fost uimit de intelepciunea si puterea ei, si a inceput sa o iubeasca din tot sufletul.

Aurora l-a avertizat ca mandria si orgoliul sau il vor distruge, dar el nu a vrut sa asculte. El a continuat sa se lupte cu toti cei care se opuneau lui, chiar si cu fortele naturii. Pana cand, intr-o noapte, zeii se saturara de comportamentul sau si l-au pedepsit transformandu-l intr-o constelatie, fixandu-l in cer pentru totdeauna, ca o amintire pentru celelalte fiinte sa nu uite consecintele mandriei excesive.

Aurora, impresionata de dragostea lui Orion, a cerut zeilor sa-l transforme si pe ea intr-o constelatie, pentru a fi mereu alaturi de el. De atunci, constelatia Orion si constelatia Aurora stralucesc impreuna in cer, amintind oamenilor povestea dragostei si a pedepsei.
Alte întrebări interesante