Limba română, întrebare adresată de Alex262004, 8 ani în urmă

Redactati o compunere de minim 200 de cuv. in care sa explici semnificatia titlului "Drum în iarnă" de Tudor Arghezi. (motivati alegerea titlului), help!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
24
Consider ca titlul ,,Drum de iarna,, de Tudor Arghezi sugereaza ideea centrala cat si tema textului, anume iarna.
          In primul rand,din punct de vedere structural, este un titlu sintetic,fiind alcatuit la nivel morfologic din doua substantive. Termenul ,,iarna,, reprezinta si un indice temporal, anticipand descrierea unui peisaj de iarna sau anotimpului iarna. La nivel sintetic,titlul reprezinta o propozitie simpla,care face referire la un durm in timpul unui anotimp rece. Din punct de vedere stilistic,este un titlu conotativ, cuvantul ,,iarna,, fiind utilizat cu sens figurat constituind o metafora in jurul careia se construieste intregul discurs liric.
         In al doilea rand, titlul este adecvat continutului textual si sustinut prin figuri de stil si prin imagini artistice sugestive  ( selectezi cateva si le comentezi ). Relatia titlului cu continutul textual se realizeaza si la nivel lexical, in poezie fiind termeni ai campului lexical de iarna. De asemenea cuvatul ,, iarna,, si ,,drum,, se regasesc de mai multe ori in text, constituind un laitmovit al poeziei, un cuvant cheie cu rol esential in crearea atmosferei de iarna.
           Prin urmare, titlul are caracter rezumativ si sugereaza semnificatiile textului , contribuind la receptarea usoara a mesajului artistic de catre cititor.

Alex262004: Mersi!
Alte întrebări interesante