Limba română, întrebare adresată de lucaoprisoni, 8 ani în urmă

Redactati o compunere descreptiva de 150-200 de cuvinte in care sa prezentati un cadru natural suprins de primavara. (Va rog,dau coroana)​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de blackmabra
3

Explicație:

Ceasul deșteptător al naturii a sunat. Primii care deschid ochii sunt somnoroșii ghiocei. Încă buimaci se grăbesc să ne vestească sosirea primăverii. Arborii se deșteaptă și după ce își verifică pierderile de peste iarnă încep a gândi primii mugurei. Nu trece mult timp, iar gândacii și albinele ies de prin cotloanele care le-au servit drept adăpost. După ce gustă din prospețimea noului anotimp, zboară veseli în aer. Încă sunt nesiguri pe aripile lor diafane, dar sunt bucuroși că somnul friguros de peste iarnă s-a sfârșit. Ce mișcare veselă aduce primăvara și printre animalele pădurii! Mii de viermuleți ies de dedesubtul mușchiului palid. Furnicile harnice aleargă cu voioșie pe trunchiurile copacilor. Fluturi de diferite culori zboară din floare în floare, zbenguindu-se în lumina caldă a începutului de an. Șopârlele și broaștele se deșteptă și ele din somnul lor de peste iarnă și se strecoară în toate părțile prin iarba răsfirată.

Răspuns de bobmanu26
0

Răspuns:

Primăvara se trezește ușor. Dragi ei copii, ghioceii, se trezesc primii. Ușor ușor vin la soare și lalelele. Toate florile sculară. Veselie, bucurie primăvara avea să vie. Așaa frumos norul zdrențuros își ia catrafusele și ploile dusele. Iarba înverzește. Miei zburdă pe câmpii. Iar iarna cu hainele sale gri, pleacă luându-și rămas bun la de copii. Aici părinți pun roade, ca să aibă copiii de toate.

Explicație:

Scuze dar sunt doar 65 nu mai am altceva...

Vie se mai zicea înainte

Alte întrebări interesante