Religie, întrebare adresată de vaduvamarian1, 9 ani în urmă

redactati o compunere despre iubirea de frati si iertarea greselilor . va rog urgent!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Lonely11
5
Iubirea unuia pentru altul nu este o optiune, ci o porunca a Domnului. Oricine face parte din familia lui Dumnezeu manifesta aceasta trasatura comuna."Va dau o porunca noua: Sa va iubiti unii pe altii; cum v-am iubit Eu, asa sa va iubiti si voi unii pe altii. Prin aceasta vor cunoaste toti ca sinteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii pentru altii" (Ioan 13:34-35)
Biblia este cartea care ne arata cat de frumos trebuie sa iubim. Toata Biblia este o carte a iubirii.
"Sa aveti o dragoste de frati neprefacuta, iubiti-va cu caldura unii pe altii, din toata inima" (1 Petru 1:22). Si cum iubirea presupune rabdare, respect, iertare, tot Biblia este cea care ne si explica ce inseamna adevarata dragoste dintre frati:,,Dragostea divina este indelung rabdatoare. Ea rezista la tavaleala vazind in celalalt o persoana cu potential de la Dumnezeu. Ea vede dincolo de pacat pe pacatosul iubit de Dumnezeu. Aceasta iubire mai da cu bucurie inca o sansa celui gresit. Dragostea divina nu se umfla de mindrie si nu invidiaza. Ea se bucura de succesul altora si-i incurajeaza continuu pe ceilalti, acordindu-le o permanenta atentie. Dragostea divina nu se poarta necuviincios. Ea nu este isterica, nu vorbeste urit, nu tine minte la nesfirsit greselile altora pentru a le raspunde cu aceeasi moneda la vremea prielnica. Dragostea divina nu se da batuta. Ea acopere totul, crede totul, nadajduieste totul, sufere totul.,, (Corinteni)
Este nevoie de multa iubire ca sa putem sa ne slujim unii altora. De prea multe ori, comportamentul nostru dovedeste cit de copilarosi si imaturi sintem.  Dragostea presupune grija, daruire, bucurie. Dragostea presupune lacrimi, dar suflet curat. Asta inseamna sa iti iubesti cu adevarat fratele/ aproapele.Iubirea presupune bunatate "Fiţi buni unii cu alţii". Bunătatea creştină trebuie să se manifeste în toate aspectele vieţii noastre de fiecare zi.
A fi bun înseamnă a fi folositor altora, a te pune la dispoziţia lor ca să-i ajuţi, a fi generos şi cu inima deschisă pentru suferinţele altora. Domnul Isus a fost bun atunci când a luat asupra Lui suferinţele şi durerile noastre (Isaia 53:4-5). Samariteanul milostiv este un exemplu de bunătate.Bunătatea este dragostea care se manifestă în lucrurile mici şi aparent neînsemnate; este respectul faţă de simţămintele şi personalitatea altuia; este înţelepciunea constructivă pusă în practică. Bunătatea este spiritul constructiv care leagă prieteniile şi toarnă balsamul liniştii peste situaţii care altfel ar deveni explozive. Bunătatea rodeşte binecuvântare şi fericire acolo unde inimile sunt atacate de putregaiul amărăciunii şi al răutăţii.
Bunatetea impletita cu iertarea si respectul inseamna adevarata iubire dintre frati.
Alte întrebări interesante