Limba română, întrebare adresată de tenokou, 8 ani în urmă

Redactați o compunere despre Romania tara mea in care să aveți cel puțin 10 verbe pasive.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de condreavaniusa
6

Ce ar putea fi mai frumos decat dorul si iubirea fata de patria sau tara noastra. Tara noastra este cea mai speciala pentru noi, si trebuie s-o respectam.

          Tara noastra este unc loc plin de splendoare unde minunile sufletelor noastre stau unite pentru a ne apara tara. Fiecare dintre noi ar trebui sa fim mandrii de faptul ca suntem romanii. Fiecare zi petrecuta in aceasta lume ne aduce magia unei noi vietii plina de iubire pura. Regasesc in mine un copil mic care nu se mai teme de nimic, dar la aceasta varsta intelege absolut tot. Prin ce a trecut aceasta tara, cat de miraculoasa este si de perfecta. Unii poate ca spun ca tara noastra este mica dar pentru mine acesta tara este viata mea si o ador si mereu voi avea curajul de a spune ca sun romanca orice ar fi. Soarele imi lumineaza fata mea plapanda cu razele ei minunate, oamenii imi sunt prietenii orice ar fi, tara in care traim este tot ce avem. Cu toate aceste amanunte gasesc in mine un copil care a crescut mare petrecandu-si copilaria in aceasta tara. Aici am crescut, aici am copilarit, aici am invatat si multe altele si imi dau seama ca sora mea este cea mai importanta pentru mine. Pentruca fara ea nu as fi avut atatea amintiri frumoase. Tara noastra este ''O tara de poveste. O tara uimitoare!''. Trebuie sa ne mandrim cu tara  noastra fiidca este sufletul nostru si viata noastra.

          Avem o tara minunata, ea se numeste ''Romania'', si o iubesc asa cum este ea. Simt ceia ce simte si ea, privesc tot ce e in ea, si ma bucur extrem de mult!




marianapopovici: e zic ca e cam lunga
marianapopovici: compunerea
condreavaniusa: asa pare
condreavaniusa: segventele care nu iti plac nu le scrii
tenokou: Ok dar poți să îmi spui aici verbele pasive ca sa nu le mai caut te rog?
condreavaniusa: Diatezele sunt formele pa care le iau verbele pentru a arăta raportul dintre acțiunea pe care o exprimă și subiectul gramatical. În limba română verbul are trei diateze: activă, reflexivă și pasivă.
tenokou: Știu și eu dar eu zic sa îmi scri verbele pasive că sa nu le mai caut eu și îți dau și coroană
estereografia: Poti sa-mi spui macar asta ca stiu ca ai luat-o de la altcineva nici macar nu ai facut-o tu
Alte întrebări interesante