Limba română, întrebare adresată de Rcf2004, 8 ani în urmă

Redactați o compunere în care să vă exprimați opinia despre copilărie pornind de la următorul citat “Copilăria durează toată viața. Ea se întoarce mereu pentru a insufleti secțiuni mari ale vieții de adult. Poetii ne vor ajuta să găsim copilăria vie din noi, această lume permanenta durabilă de neclintit

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
3
  •   Copilăria durează toată viața. Ea se întoarce mereu pentru a însufleți secțiuni mari ale vieții de adult. Poeții ne vor ajuta să găsim copilăria vie din noi, această lume permanenta durabilă de neclintit.
  •    Din punctul meu de vedere, copilăria va reprezenta întotdeauna o perioadă plină de frumos din viața oricărui om. Aceasta este încărcată de jocurile specifice, de observații noi și este marcată mai ales de curiozitate. Totodată, obiceiurile și tradițiile pe care ni le formăm în timpul copilăriei vor rămâne înrădăcinate pentru totdeauna în viața noastră.
  •    Viața de adult poate fi de cele mai multe ori dură, omul confruntându-se mai des cu nedreptăți, revolte și probleme care îl afectează, care îl pot întrista sau supăra. Adulții care își aduc aminte de momentele frumoase ale copilăriei, care retrăiesc acele clipe care i-au impresionat, va reuși să se formeze un om mai puțin ursuz, indiferent de problemele pe care le-ar întâmpina.
  •     Copilăria ne învață prin joc că nu întotdeauna putem câștiga și trebuie să ne acceptăm învingerile. Însă, oricând putem încerca din nou, putem deveni mai ambițioși și să ne atingem țelul, precum fac copilașii care nu se lasă niciodată și sunt determinați. Această determinare este dată de faptul că aceștia nu privesc limitele, nu le văd sau nu le dau importanță și nu-și limitează visurile, dorințele și faptele, precum o fac mulți adulți. Adulții se dezamăgesc mult mai ușor decât copiii, aceștia din urmă fiind mai înțelepți, mai pozitivi.
  •      Marii poeți conturează copilăria într-un mod sincer, unic și pozitiv, oferind cititorilor o fărâmă din ceea ce este această perioadă deosebită din viață. De exemplu, Mihai Eminescu marchează tablourile din natură care l-au impresionat în această perioadă în poezia "Fiind băiet păduri cutreieram". Poezia oferă aripi celor mai sensibile gânduri, care, de fapt, reprezintă profunzimea vieții, de care adulții se ascund adesea.
  •      Așadar, oamenii trebuie să-și păstreze vie copilăria în suflet și în minte, prin amintiri, prin obiceiurile și tradițiile pe care le-au practicat și, cel mai important aspect, prin sinceritate, puritate și curaj.
Alte întrebări interesante