Limba română, întrebare adresată de wewewewuiuiuiuuiu, 7 ani în urmă

redactați o compunere narativă în care să includeți câte o secvență descriptivă, una dialogată și una explicativă.
am nevoie pt maine imi pune nota va rog din suflet ajutați-mă dau coroană ​va rog din suflet și sa ii dați și un nume ca asa tb

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Capra0019
1

Răspuns:

Era o dimineață răcoroasă de toamnă, iar frunzele galbene și roșii se agățau disperat de copaci înainte de a fi purtate de vânt. Pășeam pe trotuarul din fața casei mele, în drum spre școală, când am auzit un sunet ciudat, asemănător unui țipăt. Am încetinit pasul și am privit în jur, încercând să identific sursa zgomotului.

Într-un copac din apropiere, am zărit o pasăre mică și neagră care încerca să zboare, dar nu reușea să se ridice de la sol. M-am apropiat de ea și am realizat că avea o aripă ruptă. Am luat pasărea în mâinile mele și am încercat să o calmez. "Ești bine, micuța?" am întrebat-o cu grijă.

La început, părea speriată, dar apoi și-a lăsat capul pe spate și a început să își miște aripa rănită. "Trebuie să te duc la veterinar", i-am explicat eu pasării. "Vei fi bine, o să vezi." Am luat-o cu mine la școală și am cerut să mă lase să o duc la veterinar imediat.

Când am ajuns la cabinetul veterinarului, acesta mi-a explicat că pasărea avea nevoie de îngrijiri speciale și că avea nevoie să rămână sub supravegherea lui câteva zile. I-am lăsat pasărea în grijă și m-am întors acasă, simțindu-mă bine că am făcut o faptă bună.

Mama m-a întrebat unde am fost atât de mult timp, așa că i-am povestit întreaga întâmplare. "Ești o fată bună și iubitoare de animale", mi-a spus ea cu un zâmbet. "Îți dau dreptate, trebuie să ajutăm animalele când avem ocazia."

M-am simțit mândră de mine și am învățat că, atunci când întâlnești o situație dificilă, este important să acționezi și să încerci să faci ceva bun. Iar astăzi, pasărea mea mică și neagră trăiește fericită și sănătoasă, mulțumită gestului meu de milă și bunătate.

Alte întrebări interesante