Limba română, întrebare adresată de Tituizabelaioana, 7 ani în urmă

redactați o compunere narativă in care sa povestiți o întâmplare din curtea scolii.in compunere veți folosi substantive,articulate,nearticulate
minim 10randuri.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vasilescuana84
0

Explicație:

Într-o zi însorită de primăvară, în curtea școlii, elevii de la clasa a V-a se jucau fotbal. În timpul jocului, unul dintre copii a dat o lovitură puternică și mingea a zburat peste gardul din spatele terenului de sport. S-au oprit toți să vadă unde a ajuns mingea și au observat că aterizase în grădina vecinilor.

Unul dintre elevi a început să sară gardul pentru a recupera mingea, dar a fost prins de proprietarul grădinii, care era foarte supărat. În loc să-l certe, însă, bătrânul a profitat de ocazie și le-a explicat elevilor despre importanța respectării proprietății private și a regulilor de conduită.

După ce le-a vorbit cu blândețe, bătrânul le-a dat mingea și i-a invitat pe copii să viziteze grădina sa. Acolo, elevii au descoperit o lume nouă, cu flori frumoase și legume proaspete. Bătrânul le-a arătat cum să îngrijească plantele și le-a dat câteva sfaturi pentru grădinărit.

După această întâmplare, elevii au început să înțeleagă importanța respectării regulilor și proprietății private și au dezvoltat o pasiune pentru grădinărit. În plus, au câștigat un nou prieten în bătrânul vecin, care le-a fost de ajutor și mentor în toate problemele legate de grădinărit.

Alte întrebări interesante