Limba română, întrebare adresată de flaviagabrielam, 9 ani în urmă

REDACTATI O COMPUNERE PRIN CARE SA EVIDENTIATI MESAJUL POEZIEI CUVANT DE TUDOR ARGHEZI

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de zmanu21
5
         In opera literara ce transfigureaza realitatea in fictiune, mesajul este inteles ca o sinteza de emotii, de ganduri,de sentimente ale autorului transmise lectorilor printr-un limbaj artistic marcat de expresivitate.
         In opinia mea, mesajul poeziei ''Cuvant'' este de o mare profunzime si sensibilitate, indemnand lectorul sa aibe  alta conceptie despre munca pe care o depune un scriitor in operele sale si cata iubire si imaginatie trebuie folosita. Poezia ''Cuvant'' prezinta in chip plastic un tablou despre creatie. 
        Un indice asupra mesajului il ofera titlul, care anticipeaza tema taxtului: un cuvant spus lectorilor despre iubirea de a scrie pentru ei. In plus sunt prezenti multi termeni din campul lexical al naturii si micilor vietuitoare: ''brotacel'',''trestie'',''langusta'',''furnicile'',''roua''.Mesajul peziei este strans legat de sentimentele transmise. Astfel, eul liric transmite sentimente de confuzie, de admiratie si de placere, fiind un agent prin care se configureaza tema textului.
         in concluzie, putem afirma ca aceasta poezie vorbeste, intr-un limbaj sugestiv despre bucuria de a forma o opera lirica pentru cititori.  
Alte întrebări interesante