Limba română, întrebare adresată de RememberTheName, 8 ani în urmă

Redactati o cumpunere narativa despre o intamplare petrecuta iarna de 20-25 de randuri. Folositi substantive in cazurile genitiv si dativ si subliniatile!

Va rog! DAU FUNDA!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de xdesign283
1
                                                    IARNA
Afară era frig, dar nici un fulg, noi copii mai ales eu cu prietenii mei tare doream să ne dăm cu săniuța. 
Asa ca i-am cerut babei odochia să arunce și ea cu niste fulgi măscati. Așacă pană dorința să mi se îndeplinească i-am cerut prietenului bicicleta pentru a ne distra puțin. Deabea peste două săptămani a inceput să cada cațiva fulgușori de nea , pufosi , ce se topeau imediat ce ajungeau pe mana mea cea caldă. Iar de abea peste trei zile totul a devenit o fantasmă albă , așa cum eu mi-am dort de la baba odochia din popor așa se zice. Dis de dimineață mi-am chemat prietenii din somn și direct la săniuși.
Eram foarte fericit că dorința mea sa-n deplinit...



ce ce scris neîngroșat e genetivul si dativul..



Sper ca te-am ajutat!
Baftă!

xdesign283: Coronița?
RememberTheName: Sigur :))
xdesign283: Multumesc. Baftă!
RememberTheName: Multumesc!
Răspuns de AlexBoss24k
2
Este iarnă.Din cerul mohorât,au început să cadă pe pământul rece mii de steluțe argintii.
Casele,copacii și gardurile și-au pus cușme de omăt.Nicicând satul nu este mai imaculat decât iarna.În curând valuri de copii vor sosi pe cunoscutul deal de la marginea satului,unde organizau concursuri cu săniuța și pe care îl împodobeau cu minunății oameni de zăpadă.
Astăzi cu Mia și Nu-ți era și Teo,un văr de-al lor care venise în vizită,tocmai pentru că auzise de la fete multe povești legate de renumitul concurs de săniuțe.
Teo mi-a mărturisit că e nerăbdător să participe la concurs.
După ce au ajuns pe derdeluș și au stabilit regulile,copiii și-au aliniat săniuțele la linia de start și au pornit la vale.
Spre surprinderea tuturor,Teo și Mia au ajuns primii la linia de sosire.Mi-au spus că nu -și mai amintesc de cât timp n-au mai fost așa de fericiți.
Alte întrebări interesante