Limba română, întrebare adresată de lnromana123, 8 ani în urmă

Redactati o pagina de jurnal de 15 20 randuri in cate sa schitezi asa cum ti l ai dori relatia ta cu parintii va rog e urgent

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Newintown2018
6
25 ianuarie 2018

Bucuresti, 16:05 (am venit de 2 minute acasa)


Darga jurnalule,


Iti scriu azi iar.. iar pentru ca iar simt ca sunt singura. Desi ai mei sunt acasa. Nu vad ca exist , nu inteleg ca am nevoie de prezenta lor.

In afara de buna, cum a fost la scoala, ce teme am .. nimic... Pardon, ma scuzi.. Ai mancat? Ti-e foame?

Nu stiu cum sa fac .. ce bine ar fi fost sa poti raspunde...

Cum sa ma fac vazuta prin ceea ce sunt si nu ceea ce inseamna scoala pentru mine .. Mi-ar place sa zambeasca cand ajung acasa, sa ma imbratiseze si sa ma faca sa rad. Doar stii ca sunt destul de stresata cu notele, cu examenele care vor veni in curand.. As vrea sa ma intrebe cum a fost ziua mea si eu sa le povestesc despre cum m-a enervat Ioana cand si-a dat ochii peste cap la intrebarea profesorului despre tema, Despre cum am inghetat de frica cand profa de tehnologie a vrut sa ne dea test..

As vrea sa le inteleg si lor mintea,sa stiu ce gandesc cu adevarat daca nu vin in fiecare zi cu 10 acasa. De ce sunt atat de nervosi cand stau mai mult inainte de a ma apuca de teme.. De ce nu sunt mandri de ceea ce fac si cum fac.

Sa stii, jurnalule, ca daca voi avea un copil voi petrece timp de calitate cu el. Da, vom vorbi si de scoala, si de note. Dar vom discuta pe indelete despre cum se simte, ce doreste, de ce este trist sau suparat, ce i-a facut ziua vesela sau ce l-a determinat sa nu isi faca o tema anume. Voi cauta sa il inteleg inainte de a-l judeca.


As mai scrie..

Dar.. teme.. acum vine mama si ma intreaba daca am terminat..\

Pe maine...

Răspuns de Farben
3
25 ianuarie 2018 

  Părinții sunt foarte importanți pentru mine, iar fără ei sigur nu aș fi ajuns atât de departe. M-au educat, m-au îngrijit și m-au iubit cum au știut ei mai bine. Din păcate, în această perioadă a adolescenței sunt mai aspri cu mine. Îmi doresc ca relația cu părinții mei să se îmbunătățească în următoarea perioadă. Mi-aș dori să mă asculte până la capăt când am o părere diferită de a lor și să discutăm mai mult când am o problemă, pentru că de multe ori sunt prea autoritari. Sunt sigur/ă că prin dialog o să ne rezolvăm micile neînțelegeri. Știu că ei își doresc tot binele din lume pentru mine, dar uneori sunt mult prea protectivi. Aș vrea să înțeleagă că m-au îndrumat bine și sunt mereu atent/ă când iau o decizie. Din păcate nu au încredere în mine și poate în viitor vor avea, pentru că nu o să îi dezamăgesc.
  Mi-aș dori foarte mult să fie mai prietenoși și mai puțin autoritari, ca să pot să le zic deschis orice nelămurire, problemă, bucurie, fără să mă îmi fie frică de părerea lor. Să simt din partea lor o adevărată înțelegere, ceea ce cred că e cel mai important pentru un adolescent în perioada asta. Sunt convins/ă că vor înțelege punctul meu de vedere și aștept să îl aflu și pe al lor. Vreau să avem mai multă răbdare unii cu alții. O să vorbesc zilele acestea cu ei și poate lucrurile se vor schimba! 
  O să revin cu mai multe completări.

Sper să te ajute :) Succes!
Alte întrebări interesante