Limba română, întrebare adresată de bibicutz, 9 ani în urmă

Redactati o petitie publica adresata Parlamentului Romaniei, prin care sa propuneti, cu argumente, reducerea limitei de varsta pentru exercitarea dreptului la vot la 16 ani, astfel incat liceenii sa poata vota pentru alegerile parlamentare, prezidentiale, locale . (250 de cuvinte).

Ofer un punctaj de 40 depuncte si coroana celui mai bun raspuns, va rog sa incercati sa nu raspundeti batjocoritor, ci sa va straduiti sa rezolvati acest subiect in 25-30 de randuri !

Succes !
Multumesc pentru interesul acordat si pentru intelegere !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de QShell
1
 Reducere a vârstei de vot ar creşte atât interesul adulţilor, cât şi al tinerilor faţă de activitatea politică
Prin prezenţa la vot încă de la vârsta de 16 ani, tinerii îşi vor forma o conduită civică responsabilă în sensul participării în mod constant, pe întreg parcursul vieţii, la procesul electoral. Scăderea vârstei de vot la 16 ani ar stimula interesul adulţilor faţă de politică.
 Tinerii de 16 ani au deja un bagaj de cunoştinţe care le permite să analizeze şi să aleagă între candidaţi, mai ales în condiţiile în care au în general mai mult timp liber decât adulţii şi pe cale de consecinţă au o mai mare posibilitate de a se documenta asupra candidaţilor pe care ar urma să îi aleagă.

Sper ca merge, Citeva poti sa adaugi tu, o sa  ma mai gandesc !


bibicutz: Multumesc tare mult, daca mai ai idei, te astept sa le adaugi aici ! Te pup
Alte întrebări interesante