Limba română, întrebare adresată de justinfatol5, 8 ani în urmă

redactați o poveste de 200-400 de cuvinte cu titlul alba ca zapada si bobul de mazare


justinfatol5: trebuie sa faci o poveste imaginara

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de milerjulia
0

Răspuns:

Alba ca zăpadă și bobul de mazăre

A fost odată o prințesă pe nume Albă ca zăpadă. Ea avea șaptesprezece ani și era singura la părinți, de aceea ea era cea mai iubita.

Într-o zi pe când prințesă se plimba pe malul lacului, din apa a ieșit o broască urâtă care a mușcat-o pe biata fata de picior. Albă ca zăpadă de durere își pierduse echilibrul și căzu în apă. Ieșise cat putu de repede și fugi la palat uda din cap până în picioare.

Regina și regele făceau turul regatului pentru a se asigura că totul este bine, iar când au revenit la palat au văzut o prințesă uda leoarcă.

- Draga mea, ce ți s-a întâmplat?

- Mama, mi-am pierdut echilibrul și am căzut în lac.

- Trebuia sa ai un însoțitor!

-Dar, mama, chiar Măria ta ați spus că sunt destul de mare ca să îmi port singura de grija.

- Atunci uita ce ți-am spus!

Alba că zăpada se supărase pe mama ei, Regina, și merse in camera ei. In acea noapte avea să evadeze din palat pentru că nu avea voie să facă nimic singura. Servitoarea ei personală a aflat planul prințesei și ia dat un colier cu un bob de mazăre. Servitoarea îi spuse caci colierul era magic și că o va proteja.

Noaptea, in frig și în ceata, fata înainta singura prin pădurea bântuită de urlete. Prințesă își aminti de colierul care o va proteja. Își scoase colierul și mângâie bobul de mazăre. Ca prin minune, din bobul mic ieșise un print chipeș cu o sabie in mana.

- Prințesă sunt aici să te protejezi!

Albă ca zăpadă rămase uimită. Cum se putea oare așa ceva? Prințesă nu se putu stăpânii si îi spuse prințului toată povestea. Acesta o mângâie și îi propuse sa se întoarcă acasă. Fata cu greu acceptă.

Dimineața Alba că zăpada era îndragostită de prințul care fusese alaturi de ea. Regina observase comportamentul fiicei sale și o întrebă ce a pățit:

- Alba, ce e cu tine!

- Mama, azi noapte m-am întâlnit cu un print așa de chipeș și m-am îndrăgostit de el.

- Și unde v-ați întâlnit?

- Mama, am vrut sa fug de la palat, dar prințul acesta mă convins sa mă întorc la palat.

- Atunci poți să îl chemi sa îl cunoaștem și noi?

- Bine, mama!

Prințesă mângâie bobul de mazăre și așa cum sa așteptat și el a ieșit un print chipeș, dar de data aceasta cu un trandafir in mana. Prințul ceruse mana prințesei, iar cei doi doi s-au căsătorit și au trăit până la adânci bătrâneți.

Alte întrebări interesante