Limba română, întrebare adresată de ionelavalean384, 8 ani în urmă

Redactați o scrisoare adresată lui Ioniță un care îl explici de ce consideri ca a procedat corect/incorect. Textul Întâiul drum de Ion Agarbiceanu. Va rog cât se poate de repede , dau coroana!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
1

Răspuns:

Buna!

Frumoasa povestire din care poti invata ceva! sa scriem scrisoarea

Ionita,

Imi place ca esti nu doar istet, ci foarte grijuliu cu fratiorul tau mai mic. Desi ai doar 5  ani, dai dovada de mult curaj atunci cand te hotararsti sa iti ajuti mama si pleci catre pravalie, pe o vreme destul de neprielnica.

A pleca singur pe "huditele" satului si mai ales cand ninge cu fulgi "lanosi si grei", inseamna ca esti un "baiat mare",  care iti asumi  cu responsabilitate grijile celor mai mari ca tine.

Te-ai descurcat de minune singurel, dar... daca  nu te ajuta batranul sa ajngi la pravalie... ai fi inceput cu siguranta sa intri in panica. Totusi, ai avut noroc! Si asta fiindca ai vrut sa faci o fapta buna. Aprecciez foarte mult ca stii sa numeri pana la 100, dovada ca ai fost rasplatit de Jupanul, asta demonstrandu-mi ca vrei sa inveti! Cu siguranra cand vei merge la sccoala, vei fi premiant.

Astept sa vad ce alte fapte bune vei mai face si vom deveni prieteni!

                                                  X ( tu vei scrie ce nume doresti)

Explicație:


ionelavalean384: Mersi mult !!!!
Komisarul: cu placere!
Alte întrebări interesante