Limba română, întrebare adresată de iuramacari6, 9 ani în urmă

Redactati un eseu in limita de 15 rinduri cu titlul "cum promovez eu o limba romina literara"Va rog Urgent dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Alexandraa721
5
Cum promovez eu o limbă română literară

În ziua de azi, tot mai multe cuvinte sunt scrise sau rostite greșit. Oamenii nu mai cunosc sensurile multor cuvinte. Pe lângă asta, invazia neologismelor și a cuvintelor provenite din engleză este uimitoare.
V-ați întrebat vreodată dacă propoziția "Merg într-o locație frumoasă" este corectă? Ei bine, vă pot răspunde eu. Nu, nu este corectă, deoarece "locație" înseamnă chirie. "De fapt" și "în sfarsit" nu se scriu legat. Poți spune frumos în loc de cool și bine în loc de ok. Cum promovez eu limba română literară? Citesc, citesc și citesc. Pot spune că în acest proces DEX-ul și DOOM-ul îmi sunt prieteni buni. Când aud pe cineva spunând un cuvânt greșit îl corectez. La fel fac și când văd scris ceva greșit. Totul este în a corecta în mod constructiv, nu răutăcios.
Pentru a promova limba română literară, trebuie să o cunoști foarte bine: să știi gramatică, literatură, reguli de punctuație și ortografie și sa nu uităm de fonetică. Încerc să elimin din vocabularul meu regionalismele și arhaismele. Nici neologismele folosite în exces nu sunt bune.
Eu încerc pe cât e posibil să fiu un exemplu pentru ceilalți. Ați cunoaște și folosi corect limba înseamnă ați respecta țara!

iuramacari6: Iti multimesc
iuramacari6: Mai ajutat ft mult
Alexandraa721: Cu plăcere!
iuramacari6: Iti voi da si coroana cind voi intra de pe claculator
Alexandraa721: Mulțumesc mult! ♡
Alte întrebări interesante