Limba română, întrebare adresată de bardaritudor, 8 ani în urmă

redactati un eseu structurat pe tema ,,lectii de viata oferite de personajele literare,, . va rog!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ask34
15

Răspuns:

O privire rapidă asupra canonului literar ar putea să sugereze că majoritatea romanelor sunt despre tineri. Putem crede, așadar, că tinerețea vine la pachet cu pasiunea, aventura și romantismul, iar despre toate aceste lucruri merită să se scrie sute și sute de pagini. Există însă și cărți în paginile cărora își desfășoară activitatea personaje vârstnice, care ne arată că nu doar cei tineri merg în aventuri, își asumă riscuri și au povești interesante de spus. Bătrânețea este o perioadă la fel de frumoasă, magică și literară ca oricare altă etapă a vieții, iar marea literatură îi alocă pagini valoroase.

Poate cel mai cunoscut roman în care personajul principal este o persoană trecută de prima tinerețe este „Bătrânul și marea“, despre care se spune că este ultima operă cu adevărat importantă a lui Ernest Hemingway. Iată și alte cărți cu și despre persoane vârstnice, din care putem învăța adevărate lecții de viață.

1. „Jurnalul secret al lui Hendrik Groen, 83 de ani

Nimeni nu știe cine este misteriosul Hendrik Groen, însă jurnalul său este o ca o ușă deschisă către o lume de multe ori uitată. El are 83 de ani și nu suportă bătrânii, și asta pentru că nu îi plac discuțiile despre boli, văicărelile și poveștile despre cum era odinioară. El locuiește într-un cămin din Amsterdam, dar pentru că are nevoie de servicii ingrijire batrani, acest lucru nu înseamnă că viața lui este plictisitoare. Alături de alți companioni cu un spirit la fel de tânăr ca al lui, Hendrik Groen pune bazele clubului Badanumo („Bătrân, dar nu mort“), organizează diferite activități în afara căminului și încearcă, pe cât posibil, să se bucure de viață.

Alte întrebări interesante