Limba română, întrebare adresată de Alexey271, 8 ani în urmă

redactati un mini eseu pe tema familia sau sprijinul familiei
dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
8
  Familia este deosebit de importantă în viața fiecărui tânăr școlar. Comportamentul și modul de trai al membrilor familiei devin un model de urmat pentru tineri. 
  Din punctul meu de vedere, sprijinul familiei este necesar pentru dezvoltarea armonioasă a unui copil, oferind siguranță și curaj acestuia. 
   Pe de o parte, familia are rolul de a educa și pregăti copilul pentru intrarea la școală, într-o comunitate. De exemplu, copiii proveniți dintr-o familie cu valori morale deosebite, vor fi respectuoși, atenți cu cei din jur și dornici să capete noi cunoștințe, iar copiii care fac parte din familii dezorganizate, fără principii și valori, vor fi dezinteresați de școală și vor deranja atât alți elevi, cât și cadrele didactice. 
   Pe de altă parte, familia este responsabilă pentru dezvoltarea armonioasă a copilului. Acesta are nevoie de dragostea oferită de părinți, de atenția lor și implicarea în orice activitate a acestuia. De exemplu, un copil care poate comunica deschis cu familia sa când întâmpină o problemă, va învăța din sfaturi și pe viitor, va lua decizii gândite și bune. 
   Așadar, familia este un factor important în dezvoltarea comportamentului copiilor, educația bună și sprijinul emoțional fiind absolut necesare în viața lor.
Alte întrebări interesante