Limba română, întrebare adresată de florinfly1485, 8 ani în urmă

Redactati un text argumentativ in care sa va exprimati opinia despre jocurile pe calculator in viata adolescenților
VA ROGGGD DAU COROANA AM NEVOIE DE EL URGENTTTT!!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de teodoratastoi
0

Răspuns:

În fiecare zi simți nevoia de a te relaxa după efortul pe care îl depui la școală sau acasă făcând teme. Cum alegi să te relaxezi?

În prezent, cel mai la îndemână instrument este calculatorul. Poți alege să te joci online, cu prietenii tăi, sau cu oameni noi, pe care îi cunoști prin intermediul jocurilor online.

Părinții și profesorii, probabil, îți spun că nu este bine să faci acest lucru pentru că îți ocupă mult timp și „în loc să pui și tu mâna pe o carte, stai și te joci”. În acest articol vei descoperi de ce este bine să te joci pe calculator și cum poți face asta în așa fel încât să fie sănătos pentru tine, în anumite limite.

Beneficiile jocurilor pe calculator pot fi rezumate în 3 categorii: dezvoltarea anumitor regiuni ale creierului care țin de spiritul de observație, memorie, control muscular și percepție spațială, eliberarea stresului și stimularea unor abilități fizice.

Jocurile online îmbunătățesc dexteritatea manuală

Jocurile care implică o bună coordonare, în special jocurile shooter sau jocurile care implică accesorii (volan, pedale), au un rol foarte important în această privință. Studiile arată că 2 ore pe zi de astfel de jocuri practicate de studenții care se pregătesc să devină chirurgi, i-au ajutat pe aceștia să facă mai puține erori în cadrul laboratoarelor.

Jocuri utile în acest sens sunt Call of duty Warzone sau Counter Strike, unde este nevoie de o dexteritate manuală și o viteză de reacție foarte bune pentru a putea schimba sau încărca arma, a te deplasa pe hartă încercând să nu fii ucis de inamic în același timp. De asemenea, atunci când joci FIFA, ai nevoie de o dexteritate manuală bună pentru a pasa, a centra, a șuta la poartă. Tu ești cel care coordonează toți cei 11 jucători de pe teren.

Jocurile online îmbunătățesc abilitățile sociale

Contrar stereotipului cum că cei care se joacă pe calculator frecvent sunt oameni timizi, retrași, incapabili să interacționeze, se pare că jocurile video chiar îmbunătățesc abilitățile sociale. Acestea chiar încurajează comunicarea între membrii echipelor, indiferent dacă se cunosc sau nu.

Atunci când jucăm Among Us, nu putem identifica impostorul dacă nu avem o comunicare eficientă cu cei care sunt membrii ai echipei și nu suspectăm pe cine trebuie. Atunci când jucăm League of Legends, dacă suportul și campionul de pe culoarul de jos nu comunică suficient de bine, jocul este compromis pentru că cel de pe culoarul de jos nu va avea timp să devină suficient de puternic încât să câștige jocul.

Jocurile online îmbunătățesc abilitatea de a lua decizii și a rezolva probleme

Jocurile de strategie implică rapiditate în luarea deciziilor, dar și capacitatea de a rezolva probleme în timp record. Acest lucru devine cu atât mai evident atunci când începi să joci un joc nou. Rapiditatea pe care o dobândești pe măsură ce te obișnuiești cu jocul, este cel mai bun semn al acestui lucru. În plus, în funcție de experiența jucătorului, această rapiditate poate apărea mai repede atunci când frecvent începi jocuri noi.

Alte întrebări interesante