Religie, întrebare adresată de EdySubu, 8 ani în urmă

Redactati un text de 10 randuri (caractere 12 times new roman) in care sa evidentiati legarurile existente intre Evanghelia dupa Luca, Balada Miorita, Legendele Maicii Domnului. Dau Coroana!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de IoonelaCozmescu
0

Textul epistolar este o formă de comunicare la distanţă, caracterizată prin existenţa unor conversaţii specifice, referitoare la dată, formule de adresare sau de încheiere, prin care se fixează raportul dintre emiţător şi receptor.

Textele epistolare familiare se caracterizează prin tonul confesiv şi au scopul de a consemna impresii sau de a informa receptorul cu privire la evenimente la care a fost martor cel care scrie.

− convenţii formale: dată, locul elaborării, formula de adresare către destinatar, textul în sine, formula de încheiere, post-scriptum

− mărcile lexico-gramaticale ale subiectivităţii

− încărcătura emoţională

− mesaj direct, natural, spontan

− presupune existenţa unui complex de trăiri ce însoţesc elaborarea, trimiterea sau citirea unui text epistolar scris  

Unele texte epistolare semnate de scriitori sau personalităţi ale vieţii noastre culturale au fost publicate după moartea autorilor, dezvăluind aspecte inedite ale vieţii şi operei acestora, interesând, în egală măsură specialiştii (pentru caracterul lor documentar) şi publicul larg (pentru caracterul lor confesiv)

Alte întrebări interesante