Istorie, întrebare adresată de bety89, 8 ani în urmă

redactati un text de aproximativ 10 randuri în care sa surprindere consecințele marilor descoperirii geografice

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de KairaRodriguez
2

Explicație:

Marile descoperiri geografice din secolele 15 și 16 realizate de Europa occidentală au constituit o etapă decisivă în formarea unei imagini reale asupra globului pământesc și au avut consecințe complexe, cum ar fi expansiune și găsirea unor noi continente,insule aceste ducând la evoluție a omenirii în ansamblul său.

Înainte de epoca marilor descoperiri geografice, oameni nu cunoșteau globului pământesc existând zone erau incomplete care se formau datorită unor explorări realizate independent u în diferite regiuni ale lumii.

Europenii cunoșteau foarte bine Orientul Apropiat șnordul Africii și aveau cunoștințe și despre restul Asiei și Africii. Navigația în nordul Oceanului Atlantic, până în Islanda și Groenlanda, inclusiv descoperirea fără urmări a țărmului nord-estic al Americii de Nord, era practicată în secolele X-XV.

Călătoriile erau efectuate pe drumuri de uscat, extrem de lungi, periculoase și nesigure, nu ofereau perspective încurajatoare și de aceea nu au constituit o bază de plecare pentru marile descoperiri geografice.

Alte întrebări interesante