Istorie, întrebare adresată de elannacgabriella, 8 ani în urmă

redactati un text despre dreptul la ed. in familie, în societate și comunitate



va rog ajutați-ma numi trece nimic prin minte​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nectariebucuresti
2

Răspuns:

Unul dintre cele mai importante drepturi ale copilului este acela de a crește alături de părinții săi. Pentru cei mai mulți dintre copii, faptul că sunt crescuți de părinți este suficient pentru a beneficia de celelalte drepturi. Orice părinte care-și iubește copiii se va îngriji de sănătatea și securitatea acestora, de asigurarea unui climat propice dezvoltării, din care nu lipsește accesul la educație, la vacanțe, precum și la perioade de relaxare. Cu siguranță acești părinți se vor asigura și că odraslele lor au parte de o viață demnă.

Un alt drept al copilului foarte important, care dacă este respectat va marca pozitiv viața acestuia, este dreptul la instruire. Copilul are dreptul de a primi o educație care să îi permită dezvoltarea, în condiții nediscriminatorii, a aptitudinilor și personalității sale.

Simpla enumerare a tuturor acestor drepturi ale copilului nu înseamnă și că ele sunt respectate de toți părinții sau adulții care intră în contact cu copiii. Din acest motiv, este important să cunoaștem aceste drepturi pe care societatea umană civilizată le garantează copiilor.


nectariebucuresti: O coroană dacă se poate...
elannacgabriella: sigur ca da
Alte întrebări interesante