Biologie, întrebare adresată de alinachifan1996, 9 ani în urmă

redactaţi un text despre importanţa pădurii

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
3
Pentru a aprecia cu adevărat valoarea intrinsecă a unei păduri este neecsar să fi beneficiat de efectele curative unei ore de plimbare în interiorul unui astfel de paradis.
Totuși, în prezent se defrișează suprafețe substanțiale de păduri pentru a se folosi fie în industrii asociate cum ar fi a mobilei, a hârtiei sau pentru încălzirea în sezonul rece, neglijându-se efectele pe termen lung ale acestui demers.
În primul rând, pădurea este un organism viu. Fie că vorbim despre cea de foioase, conifere sau tropicală, existența ei se bazează pe principiul fotosintezei, un proces care în esență face posibilă viața pe pământ a oamenilor prin furnizarea de oxigen, alături de mâncare și apă, ca nevoi de bază.
Copacii, sunt de fapt adevărate fabrici complexe de țesuturi vegetale, cu numeroase proprietăți utile omului, de aceea se cuvine să păstrăm respect pentru acest dar al naturii, care de-a lungul timpului a reprezentat viața în numeroase civilizații, consituind atât un simbol cât și un loc de descoperire a vestigiilor din antichitate.
De asemenea, există o serie de organizații non-guvernamentale care sprijină păstrearea integrității pădurilor, printre care se numără și WWF (World Wide Forests România) care a inițiat proiecte notabile în acest scop. Unul dintre ele viza protejarea speciilor pe cale de dispariție din fauna țării noastre, râsul iberic și ursul carpatin. Deducem de aici și rolul de habitat natural pe care îl joacă pădurea.
Nu este de neglijat punctul de vedere turistic. Pădurile oferă omului posibilitatea de a organiza drumeții, de unde și importanța lor terapeutică. Pădurile de conifere carpatice în mod deosebit, sunt ocazia unor excursii memorabile și cadre fotografice remarcabile pentru o serie de entuziaști, adesea organizați în cluburi de profil, cum ar fi cele de munte sau Scout Romania.
Având în vedere toate acestea, se poate concluziona că pădurile nu trebuie privite doar ca surse de lemn pentru a îndeplini cerințele omului, ci printr-o atentă evaluare readuse la statutul lor adevărat de comoară vie a umanității.
Alte întrebări interesante