Limba română, întrebare adresată de manulosu, 9 ani în urmă

redactati un text în care să demonstrați apartenența operei venea la vale de geo bogza la categoria textelor de graniță cu caracter descriptiv

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ȘUGAA
3
Descrierea este opera literara in care autorul isi exprima in mod subiectiv gandurile, ideile si sent. prin zugravirea trasaturilor particularitatilor ale unui obiect sau ale unei persoane.
  Consider ca, opera lit. "Venea la vale" de Geo Bogza este o descriere lit. deoarece autorul evidentiaza cu ajutorul elementelor de expresivitate artistica detaliile semnificative ale unui peisaj care il sensibilizeaza. 
 

ȘUGAA: mai am
ȘUGAA: asteapta
ȘUGAA: In primul rand, o prima trasatura a descrierii lit. este prezentata imaginea de ansamblu a peisajului surprins intr-un mod subiectiv. Autorul evidentiaza prin intermediul descrierii acele detalii ale peisajului care sugereaza emotiile\trairile profunde .
ȘUGAA: In al doilea rand, fiecate cadru al peisajului natural surprins intr-un moment de impunere a elementului acvatic este creonat cu ajutorul fig. de stil.
manulosu: in concluzie
manulosu: ??
ȘUGAA: Nu in ultimul rand, sunt prezentate o serie de constructii specifice de tip substantiv- adjectiv. In concluzie, acest fragment este o descriere lit. de tip tablou intrucat sunt prezente elementele naturii printr-un limbaj expresiv care construieste imaginii ce starnesc emotii puternice.
ȘUGAA: Sper sa fie bine. Chiar astazi am facut lectia asta =)
manulosu: sa speram
Alte întrebări interesante