Limba română, întrebare adresată de denisamaria200, 9 ani în urmă

Redactati un text în care sa folosiți verbele:a venit,scruta,privea,este,a luat,iei,vom avea,ești,luam sa fie despre toamna cu expresii frumoase și cu propoziții dezvoltate și sa fie mare dar nu cu dialog sa spună despre toamna și toate astea va rog repede


iurcu0303: mmm imi cer scuze dar al doilea verb e chiar asa el sau poate ai incurcat ceva ...verbul este scruta?
denisamaria200: Stiu este scutura
iurcu0303: mersi
denisamaria200: Cu placere sper sa îmi dai un rad
denisamaria200: raspuns
iurcu0303: ok
denisamaria200: Multumes
iurcu0303: cu placere

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de SorinaDaniela11
0
A venit toamna...Esti o priveliste minunata...Privea cu atent in carte si ramanea socat...Totul era atat de profun si atat de frumos....Toamna....Frunzele cad,iei o carte in mana,sub umbra unui copac gol...Totul este frumos....Iau o frunza si ma gandesc la toate aventurile pe care se pot intampla.....Privirea scurta a cerului.....Totul este frumos...pasarile calatoare,covorul de frunze

denisamaria200: Mai mare
denisamaria200: Scutura?
Răspuns de iurcu0303
1
A venit si zâna cu rochie din frunze ruginii ţesută cu fire de aur în caleaşca ei de frunze moarte.Pe cap poartă o cununiţă bătută în pietre scumpe, în formă de fructe .Soarele o saruta cu mare induiosare .De asemenea , el mângâie pământul amorţit ascuzindu-se  după norii plumburii. Lacrimile lui septembrie udă pământul. Copacii roşiatici scutura frunzele aurii, arămii, ruginii care  strălucesc ca nişte monezi de aur creeind un covor multicolor .Pădurile s-au îmbrăcat într-o platoşă de aramă pregatindu-se de iarna .
. Zâna belşugului şi bogăţiei , ne-a adus multe cadouri :mere aurii cu miros parfumat şi miez dulce , struguri chihlimbarii,perele sunt aprinse ca para focului .Ea  picură pete ruginii peste pământ , pictează copacii goi , a vopseste  frunzele şi fructele . Un vânt potolit aduce miresme de toamnă , iar bruma apleacă florile gingaşe spre iarba ofilită. Lunca, bătută de brumă, acum pare ruginită . Toamna sunt deja nopţi răcoroase , cum de la miază-noapte vine vântul fără milă si se scutură o ploaie albastră cu picaturi argintii , trimite păsările călătoare în ţările de soare pline vaslind in inaltimi .Este cel mai frumos anotimp. Toamna si-a luat angajamen de ai chema cu ajutorul clopoteluilui la scoala.
Si tu vrei sa iei parte la aceasta sarbatoare ? Vom avea niste niste amintiri de neuitat ! Esti acela care a gustat din minunatiile toamnei? Luam aminte ca fiecare anotimp are ceva deosebit !!!

Sper ca te-am ajutat


iurcu0303: Sper ca este de ajuns
denisamaria200: Da multumesc
denisamaria200: Și sunt toate cuvintele
denisamaria200: ?????????
iurcu0303: da
denisamaria200: Bine
iurcu0303: :-)
Alte întrebări interesante