Limba română, întrebare adresată de claudiubulgare0, 7 ani în urmă

redactați un text narativ unde îl întâlnești pe Mihai Eminescu?​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gardv187
2

Răspuns:

Era o zi frumoasă de vară și am decis să mă plimb prin parcul din orașul meu natal. M-am oprit în fața unui monument dedicat lui Mihai Eminescu, unul dintre cei mai mari poeți români. Am privit la statuie și am început să citesc câteva dintre versurile sale celebre.

Deodată, am simțit o prezență aproape de mine și m-am întors să văd cine era. Nu am putut să cred când l-am văzut pe Mihai Eminescu în carne și oase, privind la mine cu un zâmbet cald. Am rămas fără cuvinte, nu mă așteptam să-l întâlnesc în viața reală.

El mi-a vorbit cu o voce blândă și m-a întrebat cum îmi place poezia sa. Am început să-i spun cât de mult îi admir scrierile și cât de mult înseamnă pentru mine ca poet. Mi-a spus că este încântat să aud că poezia sa este apreciată și că își dorește ca ea să continue să inspire oamenii.

Am stat de vorbă cu el câteva minute, înainte de a-mi da seama că trebuie să mă întorc acasă. Mi-a dat o carte cu poeziile sale și mi-a spus să o păstrez ca amintire. Am plecat cu inima plină de bucurie și recunoștință pentru această întâlnire neașteptată cu unul dintre cei mai mari poeți ai tuturor timpurilor. A fost o experiență unică și o amintire care va rămâne în inima mea pentru totdeauna.

Explicație:

Alte întrebări interesante