Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Redacteaz o naratiune de 150-300 de cuvinte in care sa prezinti o intamplare reala sau imaginara petrecuta in timpul unei vacante

rpd pls

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2

Venise iarna si cele trei saptamani erau de mult timp asteptate! Norocul fusese ca deja ninsese si tot dealul era plin de zapada , numai bun de sanius. Luam saniile si tusti in varful dealului am plecat numaidecat, fara sa mai asteptam altceva. Noua nu ne era frica, eram copii jucausi, glumeti si ne placeau jocurile cu peripetii si putin periculoase. Cea mai mare provocare era ca niciunul dintre copiii din sat nu se daduse cu sania pe cel mai mult varf de deal, pe care noi ne aflam si voiam sa fim primul grup de copii carora nu le era frica sa infrunte inaltimea si repeciziunea cu care ne avantam. Vorbind intre noi, unul ridica mana si este doritor de a fi primul. Zis si facut: i-am dat sania si se asezase pe ea , gata de valul de zapada pe care trebuia sa-l calareasca si sa alunece.

Doua pasari cantau rebegite intr-un pom , cand unul dintre noi nemaifiind atent la sanie si la calaret, o loveste din greseala si copilul inca nu se miscase cu sania, apoi vuind cu o viteza de nedescris. Calaretul tipa si urla de frica, pana a trece cu usurinta dealul. Pe parte de mai jos, dealul avea rugi care nu vedeau nici din varf si nici de jos, iar calaretul nimerise chiar pe partea cu ei pentru ca erau acoperiti cu zapada si noi uitaseram de ei. Deodata, calaretul trece prin ei si peste un minut era jos plin de zapada si gafaia din greu. Ne-am apropiat de el sa-l intrebam daca e in regula, iar el ramasese nemiscat la intrebarea noastra. Isi revine deodata in fire si spune: A fost superrrrrrr! cu un accent puternic pe litera r. Fusese primul care infruntase si era castigatorul!!! Se zgariase doar putin la mana si pe obraz , dar mare noroc avusese ca nu patise si mai rau.

Asta a fost cea mai tare aventura, dintre cele intamplate pana acum!

Sper ca te-am ajutat. COROANA?

Alte întrebări interesante