Limba română, întrebare adresată de andreizaharia652, 8 ani în urmă

Redactează în 10-15 rânduri o compunere în care să prezinți o întâmplare reală sau imaginară apărută din cauza unei neînţelegeri provocată de accent.UREGENTTT​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de stefancarloveschi
1

Răspuns:

Într-o zii cu soare de vara Marcel mergea voios spre școală. El ajunse în clasa dar își amintiri ca prima lui ora era sportul. ajuns în sala de sport se schimba și se apucaseră sa facă încălzire. după încălzire doamna profesoare le da o minge băieților și fetelor corzi și palete de betminton. Marcel și colegi lui se decisera sa joace fotbal. colegul lui Marcel, Mihai stătea în poarta. Din neatenție Marcel lovi mingea cu piciorul iar din nefericire pentru el ea zbura drept în nasul lui Mihai. Copilul nu suferise nicio lovitura grava dar totuși a fost trimis la cabinetul scolii pentru sângerarea de la nas. doua ore mai târziu în clasa apăruse o femei întrebând cine este Marcel. Copilul spuse cu o voce palida murmurând ca el este Marcel. Femeia vede faptul curajului lui Marcel de a recunoaște și evita de a suna părinții copilului pentru a cere explicații

Explicație:

sper ca te ajut.

ptc și eu am avut nevoie sa scriu o compunere și nimeni de pe brainly nu a rsp


andreizaharia652: mulțumesc
Răspuns de carlapetcu64
1

Răspuns:

Toată clasa primisem de facut un proiect. Noi n-e facusem echipe și am început să spunem fiecare ce materiale o să aducem și să n-e alegem tema proiectului. Ne-am hotărât să facem un vulcan. Toți eram de acord. Mara aduce baza,Alex aduce hârtie, eu aduc bețe și culori. Toți stiam ce avem de facut. In echipa noatra era un baiat rârâit. Nu am inteles ce o sa aduca el dar atunci cand i-am zis sa aducă cărbuni a fost de acord.

A doaua zi toti am pus materialele pe masa. Rârâitul a pus pe masa o foaie. Toti ne-am uitat curiosi sa vedem ce este scria pe foaie. Pe foaie era desenata o schiță a unei pajiști. Niste camarazi vroiau sa faca acea lucrare deoarece li se părea mai frumoasă. In schimb alta parte vroia sa faca vulcanul li se părea mai unic si mai frumos.

Doamna a venit și ne-a întrebat de ce ne certăm. Auzind neînțelegerea n-e mai dat o zi să n-e hotărâm ce să creem. Până la urmă am ales pajiștea.

La început mie mi se părea o iedeie prosta dar dupa ce am terminat-o a iesit ce-l mai frumos proiect. Toți am luat notă mare.

De atunci rârâitul este prietenul meu și mam obisnuit cu limbajul său și sper să nu mai fie nenânțelegeri.

Explicație:

Sper să fie bun. Succes la teme.

Alte întrebări interesante