Limba română, întrebare adresată de IoanaAndreea55, 9 ani în urmă

Redacteaza in 150-250 de cuvinte o naratiune in care sa prezinti o intamplare reala sau imaginara petrecuta in timpul unei vacante :)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
63

243 cuvinte

 Într-o zi însorită de vară, Alina și Mihaela au plecat cu părinții să-și viziteze bunicii. Satul bunicilor nu era departe de oraș, dar era ferit de zgomotul mașinilor, fiind un loc liniștit.    

 Părinții au plecat, iar cele două au rămas în vacanța de vară la bunici. Și-au luat mingea și au pornit spre câmp. Acolo se aflau mulți copii care se jucau și erau foarte veseli. În depărtare, lângă lacul din sat, stătea o fată. Era singura, fără niciun prieten alături de ea. Alina privi în zare și îi spuse surorii ei:  

-Crezi că acea fată de acolo plânge?  

-Cred că da... Hai să mergem să vedem! Spuse hotărâtă Mihaela.  

Cele două au ajuns lângă lac, iar fetița a tresărit la auzul pașilor străini. Și-a dus mâinile la ochi să își șteargă lacrimile, iar Mihaela o întrebă:  

-Fetițo, ce ai pățit?  

-Nimeni nu se joacă cu mine! Au spus că sunt prea mică ca să mă pot juca cu ei!  

-Nu contează ce spun ei! Hai să te joci cu mingea alături de noi!  

Fetițele s-au întors la locul de joacă. Ceilalți au luat exemplul celor două surori și s-au jucat alături de fata pe care o goniseră cu puțin timp în urmă.  

 Aproape de lăsarea nopții, toți copiii s-au retras către casele lor. Fetele au povestit bunicilor întâmplarea, iar aceștia au fost fericiți văzându-și nepoatele atât de înțelepte. Cele trei fetițe s-au jucat toată vacanța de vară, devenind cele mai bune prietene.

Alte întrebări interesante