Limba română, întrebare adresată de Kiko07, 9 ani în urmă

Redactează , in 150-250 de cuvinte , o naratiune în care sa prezinți o întâmplare reală sau imaginară petrecută în vacanța de iarnă. In compunerea ta, trebuie:
- să relatezi o întâmplare, respectând succesiunea logica a evenimentelor;
- să precizezi doua elemente ale contextului spațio-temporal ;
- să ai un conținut adecvat cerinței;
- să respecți precizarea referitoare la numarul de cuvinte.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Diidiişor
106
Vacanta de iarna
Vacanta de iarna mi-am petrecut-o la bunici. A fost ceva de vis! Zapada multa, luminite, rasete de copii, urme de sanii pe drumuri... Deja imi lipseste atmosfera sarbatorilor de iarna..
Cel mai mult mi-a placut sa ii ajut pe bunici la pregatirile pentru sarbatoare Nasterii Domnului. Am mers cu bunicul in padure sa aducem lemne pentru foc, iar acolo am zarit un pui de caprioara. Eram asa de entuziasmat, incat cand am ajuns acasa cred ca i-am povestit bunicii acest lucru timp de 2 ore. Apoi am ajutat-o la facut prajituri si mancare, dupa care am impodobit impreuna bradul. A fost asa de frumos cand s-au aprins luminitele pomului! Seara m-am pus la somn, gandindu-ma ca zapada pufoasa va fi numai buna pentru iesit la sanius a doua zi. Dimineata m-am imbracat repede si am iesit la joaca, nici mancare nu mi-a trebuit. M-am intors acasa tocmai seara, cand deja era intuneric si ma simteam flamand. 
Asa mi-am petrecut fiecare zi a vacantei de iarna: alaturi de bunici, printre mancaruri delicioase, stand la sanius toata ziua, facand oameni de zapada si  bulgarindu-ma cu ceilalti copii si gandindu-ma daca voi mai revedea acel pui de caprioara. A fost o vacanta ca-n povesti!

Kiko07: e frumoasa , dar unde e întâmplarea ?
Diidiişor: la bunici
Diidiişor: context spatial: la bunici, in padure, afara la joaca, context temporal: vacanta de iarna, de dimineata pana seara, Craciunul
Kiko07: si ce se intampla acolo ? trebuie sa fie o întâmplare , un punct culminant de exemplu când ai vazut caprioara puteai sa spui ca a venit mama ei si era nervoasă si asa mai departe , sa fie o intamplare
Diidiişor: intamplare=eveniment. Am relatat despre cum a decurs vacanta, Craciunul, etc. Nu ai precizat nimic despre momentele subiectului. Punctul culminant poate fi aprinderea luminitelor din pom.
Alte întrebări interesante