Limba română, întrebare adresată de veseludragos, 9 ani în urmă

Redacteaza in 150-250 de cuvinte , o naratiune , in care sa prezinti o intamplare reala sau imaginara petrecuta in timpul unei competitii sportive .
si acest exercitiu daca se poate :)
1. Prezinta in 30-50 de cuvinte , semnificatia secventei "Are si conu'Misu trei ingerasi de copii de la care se aude in fiecare zi fel de fel de nostimade copilaresti dar asta i s-a parut atat de dragalasa incat a luat pe baietasul odaiasului in brate.Din ziua aceea dateaza prietenia a lui conu'Misu cu Nicusor"

As vrea in special compunerea si daca se poate si exercitiul :))

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
46
  •  Redactează în 150-300 de cuvinte (15-30 de rânduri), o narațiune în care să prezinți o întâmplare reală sau imaginară petrecută în timpul unui eveniment sportiv.

Număr de cuvinte: 292

❀ ____________________________________________

❤ INTRODUCERE

 Primăvara punea stăpânire pe oraș aducând culoare și căldură. Odată cu venirea anotimpului mult așteptat de natură, începea și Cupa de Primăvară la Liceul Sportiv "Nadia Comăneci". Elevii erau nerăbdători să participe la acest eveniment care se desfășura pe data de 10 martie!

❤ CUPRINS

  Profesorul de educație fizică și sport a format echipa de fotbal pentru Cupa de Primăvară. George, un elev din clasa a VI-a era liderul echipei. El era speranța echipei, care se visa câștigătoare în lupta cu echipa liceului sportiv din județul învecinat.  Era primul eveniment important la care participa și emoțiile l-au copleșit. Îi era frică să nu greșească și din cauza lui să piardă echipa! De frică, s-a ascuns în vestiar. Profesorul, îngrijorat l-a căutat prin toată școala și când a intrat în vestiar l-a zărit ghemuit într-un colț. plângând.

-George, de ce plângi? Te simți rău?

-Nu, nu! Dar îmi este frică să nu piardă echipa din cauza mea! Spuse băiatul printre lacrimi.

-Dragul meu, stai liniștit! Să nu pui o presiune atât de mare pe umerii tăi, pentru că este normal să greșești! Dar sunt sigur că o să fii cel mai bun! Hai, șterge-ți lacrimile și arată-ne cine este lideul echipei de fotbal!

Impresionat de vorbele profesorului, George a devenit mai puternic, și-a șters lacrimile și a pornit spre teren. Parcă nu mai era cuprins de nicio teamă! Trebuia să fie puternic pentru colegi și pentru școală! Văzându-l atât de încrezător, echipa a dat ce a fost mai bun. Meciul a avut un scor foarte strâns, dar pentru că echipa a fost unită, au reușit să câștige!

❤ ÎNCHEIERE

    Cupa de aur a fost câștigată și i-a făcut mândri pe toți! Datorită curajului și încrederii în sine, George a reușit să-și îndrume coelgii de echipă spre succes.

____________________________________________ ❀

➠➠ Este indicat ca în INTRODUCERE  să avem indicii:

  • de spațiu - "oraș", "Liceul Sportiv "Nadia Comăneci""
  • de timp - "Primăvara", "10 martie"

➠➠ Este indicat ca în CUPRINS să includem:

  • evenimentele importante care se desfășoară

        - formarea echipei de fotbal pentru Cupa de Primăvară

        - teama de eșec a lui George

        - ascunderea în vestiar

        - găsirea lui George și vorbele înțelepte de încurajare ale profesorului

        - sporirea încrederii echipei datorită lui George

        - câștigarea meciului

  • personajele care participă la acțiune

       - George (personaj principal)

       - profesorul (personaj secundar)

       - echipa (personaj colectiv)

➠➠ Este indicat ca în ÎNCHEIERE să includem:

  • o concluzie a evenimentelor - mândria dată de câștigarea cupei

__________________________________________________

  • Prezinta in 30-50 de cuvinte , semnificatia secventei: "Are și conu' Mișu trei îngerași de copii de la care se aude în fiecare zi fel de fel de nostimade copilărești, dar asta i s-a parut atât de drăgălașă încat a luat pe băiețașul odăiașului în brațe. Din ziua aceea datează prietenia lui conu' Mișu cu Nicușor."

47 cuvinte

  Secvența dată semnifică frumusețea glumelor/nostimadelor copiilor care pot lega doi oameni, depășind bariera diferenței de vârstă. Conul Mișu, deși este obișnuit cu acestea, rămâne impresionat de gingășia și drăgălășenia glumei făcute de Nicușor, pe care-l răsplătește cu o îmbrățișare. Astfel, se leagă o prietenie durabilă între cei doi.

Alte întrebări interesante