Limba română, întrebare adresată de TheJoker, 8 ani în urmă

Redacteaza,in 150-300 cuvinte, o compunere despre "modele comportamentale de-a lungul timpului" adica cum trebuie sa ne comportam si astea.
Multumesc !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Cristinuka
11
Ca si fii un om in viata, trebuie sa ai o educatie aleasa si foarte buna. Comportamentul consta in educatie. Trebuie sa fi bun cu ceilalti, sa ajuti p e oricine la nevoie, sa-ti respecti mama, tatal, sa respecti batranii, dar asta o stim cu totii. Problema este cati dintre noi aplicam aceste lucruri. Suntem oameni, traim intr-o societate, dar cati dintre noi ne respectam unii pe altii?
   Intotdeauna parintii au fost cele mai bune modele comportamentale de urmat. Ei mereu au fost si sunt respectuosi, nu injura, nu sunt fiare salbatice prin casa, ei mereu au fost acolo, te-au ajutat. Lucrul grav este problema copiilor care au parintii in sensul contrariu care ar trebuii. Acestia beau, fumeaza, injura se comporta urat folosind adresari nu tocmai potrivite o casa normala unde e armonie si pace. Comportamenul parintilor a dus la destramarea copiilor si conducerea lor intr-o pura prostie de unde nu au iesit sau in cele mai bune cazuri si-au revenit si duc o viata normala.
 Dar, daca stam sa ne gandim, comportamentul nostru, ni-l facem singuri, singuri ne oferim educatia, pentru ca, daca dorim sa fim niste oameni inteligenti si educati, cu un comportament demn de urmat in viata suntem, daca nu nu. Se spune ca educatia si comportamentul tau arata ce fel de personae suntem, si asa este, nu neg absolut nimic. Dar intrebarea este cum ne aranjam comportamentul? Cum ne facem niste copii educati? Cum devenim oameni adevarati? Raspunsul este inevitabil unul singur, dupa modelele pe care le avem in fata. Mama, tata, bunica, bunicul, profesorul de la scoala, un anumit coloeg, etc. . Sfatul este sa lupti sa fii si tu un model comportamental cat mai bun si pentru altii!

Cristinuka: nuj daca e o compunere prea buna! greseli sigur am ! si sigur este prea scurta. o mai poti imbunatatii tu pe ici-colo! sper ca te ajuta!
TheJoker: Este perfecta, multumesc frumos !
Cristinuka: serios? cu placere! ma bucur!
TheJoker: Astept sa-mi vina optiunea sa-ti dau coroana ;)
Cristinuka: mersii!))
Răspuns de MariaGheorghiu1234
7
Sunt de părere că, atât în societate cat si in familie trebuie să respectăm niste reguli.Trebuie să fim respectuoși cu cei din jurul nostru, să nu îi jignim, să salutăm persoanele cunoscute (să fim politicoși)Putem ajuta persoanele bătrâne să treacă strada, si sa ne impunem nouă înșine să facem câte 3 fapte bune pe zi:fie ele mici sau mărețe.Si dacă ai zâmbit unui simplu trecător, poate i-ai făcut ziuă mai buna.Intr-o zi, toate lucrurile bune sau rele făcute de tine ti se vor întoarce, de aici si vorba aceea din popor"fie roata si pătrată tot se-ntoarce ea odată".Daca tu respecti oamenii din jurul tău, si ei te vor respecta pe tine.Trebuie să ne comportăm cât mai drept, să nu mințim căci "minciuna are picioare scurte", să nu vorbim urât și să fim cât de civilizați putem .

MariaGheorghiu1234: Sper ca te-am ajutat
TheJoker: Multumesc si pentru raspunsul tau, o sa incerc sa le combin :)
MariaGheorghiu1234: Bine, mă bucur că te-am putut ajuta intr-un fel:)
Alte întrebări interesante