Biologie, întrebare adresată de strugariuc, 8 ani în urmă

Redactează în 150 300 de cuvinte o compunere în care să prezinți o excursie în Delta Dunării. În compunerea ta trebuie: 1.să precizezi elementele temporale ale contextului descrieri.
2.Sa prezinți aspectele caracteristice ale Deltei Dunării.
Să ai un conținut adecvat cerinței.
3. Sa respecți precizarea referitoare la numărul de cuvinte.
Compunerea vreau sa fie de clasa a 8 a va rog!Repede..​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danandreea834
1

Răspuns:

Pe data de 17 martie am fost cu clasa intr-o excursie in Delta Dunării. Cand am ajuns am vazut bratele fluviului Dunărea, canalele, lacurile, bălțile, terenurile inundabile, padurile. Am aflat de la profesorul de biologie ca Delta are 240 000 ha de stuf groase de la 0,60-2metri. Vegetația este bogata in Delta avand:-plante acvatice natante si submerse in bălți si lacuri

-pe langa canale sunt sălcii

-in grinduriile inundabile se formeaza zăvoaie cu salci plopii si răchite.

Fauna este foarte bogata. Delta este considerata ,,paradisul pasarilor" aici trăind peste 300 de specii dintre care: -60% din populatia mondiala de cormorani

-cea mai mare populatie europeana de pelicani (pelicanul comun si pelicanul creț)

-aproape jumatate din populatia mondiala de gâște ci gat rosu (care iernează in delta)

Se mai întâlnesc si: lebede, gaste si rate sălbatice, stârci(albi,cenusii,galbeni si roși), cocori,călifari,egrete,țigănuși, lișițe si pasariile răpitoare: vulturul codalb, șoimul dobrogean.

In stufărișuri traiesc si mamifere: vidra,nurca,nevăstuica,nutria,cainele enot, vulpea. Pe grinduri se intalnesc:sarpele de nisip, vipera mica de stepa, broaștele țestoase de uscat. Sunt peste 150 de specii de pesti in delta.

Aceasta excursie a fost foarte interesantă pentru ca am aflat lucruri uimitoare despre Delta Dunării. Ma bucur foarte mult ca am mers si sper sa mai vizitem Delta Dunării.

Explicație:

210 cuvinte

Sper ca te-am ajutat

Toate informatiile sunt pentru cei de a 8a

Alte întrebări interesante