Limba română, întrebare adresată de iuliakp, 9 ani în urmă

redacteaza in 80-100 de cuvinte o compunere în care sa povestești o întâmplare reala sau imaginara al cărei personaj principal sa fie un pui de broasca țestoasă.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de biamihes
15
Era o frumoasă zi de primăvară. Soarele ardea, pasarile ciripeau pe bolta cerului iar copacii spuneam poveşti.
Au ieşit la plimbare 3 puişori de broasca țestoasa impreuna cu mama lor. 2 dintre ei erau cuminti, iar unul năzdrăvan foc. Merseră să se aseze la umbra unui stejar si sa se relaxeze. Cât timp mama le pregatea ceva de mancare puisorilor si cauta pe langa lac niste scoici gustoase, unul dintre ei, plecase de acolo. Si incepuse aventura! A ajuns intr-o padure, incet cu incet. Se inopta iar puisorul tot mergea. Dintr-o data, un şuet de lup se auzise din tufişurile afinilor, de dupa copaci. Batea vantul si se facuse frig, mama si fratii se ingrijorau si il căutau pe micul broscuțel. El nu era deloc fricos, isi continua drumul, urletul se auzea din ce in ce mai tare, lupul era aproape. Puisorul merse dupa o stanca si se urcase pe ea, si incepuse sa strige: Lupule, înfrunta-ma! Lupul auzi si veni in data, era flamand si isi cauta cina. Broscuțelul incremeni cand vedea cand de urias e lupul si incercase sa fuga. A luat un bat si a inceput sa strige iar dupa lup. Acesta i-a dat de urma si, ce sa vezi? Au inceput sa se lupte, dadea lupul, dadea puiul, iar lupul , iar puiul. Mormaiau amandoi, broscuțelul fugea, prin ramuri, se tine de ele, se urca in copaci iar lupul ii pierduse urma. Nu se lasa, si urla iar, si din nou a inceput o baiate. De aceasta data lupul si-a adus prietenii, iar puiul era incoltit se zbatea ca sa ii doboare. Dar, apar fratii lui si mama, care ii zdrobesc pe lupi in bataie si ii alunga in padure, departe de satucul animalelor.
Pe drum, mama nu la certat pe puisor, dar i-a explicat ce putea patii in acea situatie. El a inteles si a promis ca nu va mai face asa ceva. Le multumise fratilor ca l-au salvat si a imbrătisat-o pe mama sa. Au plecat linistita acasa dupa aceasta aventură!


Sper ca ti-am fost de folos, nu am scris totul cu diacritice dar le vei pune tu când o transcrii. Nu am avut asa multa inspiratie acum, e aproape ora 23 dar sper ca ti-am fost de folos. Iti pot face maine una mult mai buna maine, daca nu o vrei pe asta.

iuliakp: este buna, mulțumesc ca ai făcut-o.
biamihes: Cu drag!
iuliakp: Nb.
biamihes: Noapte bună
Alte întrebări interesante