Limba română, întrebare adresată de Emm14, 9 ani în urmă

Redactează, in 80-150 de cuvinte, o compunere descriptivă în care să-ți prezinți impresiile legate de un loc vizitat de curând . Va roog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
22
(Titlu) Impresiile legate de un loc vizitat de curând
(Alineat) Am plecat duminica trecută cu părinții spre Câmpina. Nu eram prea încântat deoarece cunoșteam zona foarte bine, bunicii mei fiind prohoveni. Încă o zi pierdută, mi-am spus, niciodată nimic nou.
(Alineat) La un moment dat, am auzit-o pe mama spunând că vom merge la castelul Iuliei Hasdeu. Dintr-odată mi-a dispărut starea de plictiseală. Devenisem brusc foarte interesat, deoarece aflasem la școală despre această personalitate excepțională și scurta ei existență. Drumul lin de munte ne-a condus către castel.
(Alineat) M-a impresionat fiecare încăpere în parte, dar prima care m-a uimit a fost sala 5,unde se află păpușa și bustul Iuliei Hasdeu. Misterioasa sală 6 mi-a tăiat respirația:acesta este locul unde aveau loc celebrele ședințe de spiritism ținute de tatăl ei, care nu a putut trece peste pierderea dureroasă a fiicei-geniu. Nu știam dacă să cred sau nu această poveste, însă locul avea ceva special, destul de primitor. Curtea mi-a plăcut pentru că era simplă, foarte curată și parcă te îndemna să te plimbi și să meditezi asupra existenței în general.
(Alineat) M-am bucurat foarte mult că am ajuns aici și m-am gândit că n-ar fi rău . să-i propun doamnei diriginte o excursie cu clasa.
Sper că te-am ajutat! :)
Alte întrebări interesante