Limba română, întrebare adresată de 2Roses, 8 ani în urmă

Redactează în 80 150 de cuvinte o scurtă narațiune în care să relatezi o întâmplare reală sau imaginară petrecută în vacanța de iarnă În compunerea ta trebuie să relatezi o întâmplare respectând succesiunea logică a evenimentelor să precizezi două elemente ale contextului spatio temporal să ai un conținut adecvat cerintei să respecți precizarea privind numarul de cuvinte
Coroană Plus 50 de puncte promit

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mimi507
5
În sfârșit, mult așteptata iarna a sosit. Mantaua albă și pufoasa a acoperit pământul în întregime ,iar casele nu se mai zăreau din depărtare. Albul zapezi și însăși zăpada i-a determinat pe copii să iasă afară la săniuș. Uni copii se bulgăreau, alții faceau oameni de zăpadă , uni făceau îngerași și alți se dadeau cu sania mai puțin un prichindel mic și dolofan cu nasul roșu care statea trist și se uita la copii care se jucau. Un băiat de la săniuș vazandu-l s.a dus la el întrebând de ce nu se joaca, l-a luat de brat și l-a dus și pe el alături de ceilalți copii pentru a se juca.
Copii au stat la săniuș până când a apărut luna pe cer, iar apoi când a venit momentul sa plece acasă toți erau roșii la fața și entuziasmați pentru că a sosit iarna.
Alte întrebări interesante